dimarts, 21 de desembre del 2010

No al tancament de webs

Siguem clars, segur que tots us vareu adonar que més d'una vintena de llocs web de l'Estat espanyol dedicats a la descàrrega i intercanvi d'arxius i programes van tancar aquest diumenge el servei com a protesta davant la possible aprovació, dimarts vinent al Congrés dels Diputats, de la normativa coneguda com a llei Sinde, anomenada així per la Ministra de Cultura que la promou, Ángeles González-Sinde, que permetria que el govern estatal bloquegés, mitjançant una autorització judicial prèvia, els serveis d'internet que poden vulnerar la propietat intel·lectual i els drets d'autor. És a dir, les webs d'on ens baixem sèries i pel·lícules!
Cinetube.es, foro.cinetube.es, seriesyonkis.com, peliculasyonkis.com, pordescargadirecta.com, divxonline.info, veocine.es, seriespepito.com, cinegratis.net, gamestorrents.com, mydescarga.com, subtorrents.com, peliculas21.com, series21.com, pelitube.net i El Rincón de Jesús han estat alguns dels llocs participants en aquesta iniciativa, que en gran part dels casos redirigien a un text explicatiu del motiu del tancament tots els usuaris que volien accedir als seus continguts. El text deia: “Si s'aprova la llei Sinde, aquesta pàgina desapareixerà. Internet serà una tele més, al servei del poder. Per la llibertat d'expressió a la xarxa. No a la censura. No a la llei Sinde. No al tancament de webs” i redireccionava a la pàgina de No al cierre de webs. Sense cap opció de baixar els esperats nous capítols de les nostres sèries preferides.

Els participants en aquesta acció afirmen que la llei Sinde respon als interessos de la indústria audiovisual nord-americana, que evidentment no vol seguir produint sèries que la gent veu gratis a internet, i demanen que es retiri. La normativa inclou la creació d'una comissió que rebrà les denúncies dels afectats per la pirateria, comprovarà la vulneració de drets i sol·licitarà el tancament o bloqueig d'una pàgina. Consumidores en Acción ha enviat prop de 30.000 signatures als parlamentaris rebutjant la normativa. Sota el lema "Si és legal és legal", un manifest demana que els diputats "no aprovin una norma elaborada en contra dels interessos dels ciutadans per afavorir un poderós lobby, les multinacionals nord-americanes, amb un model de negoci caducat que no vol reconvertir-se". Responsabilitzen els Estats Units com a “incitador” de l'aprovació de la mesura, perquè “ha pressionat i trepitjat la sobirania nacional espanyola” per tirar endavant el tancament de webs. “És una imposició estrangera per aconseguir una internet submisa i acceptable”, destaquen.

La protesta més efectista va ser la que ahir a les sis de la tarda va col·lapsar els portals de partits com ara el PP i CiU. El web del PSOE va resistir, tot i ser l'objectiu principal de l'atac.Els partits polítics també van rebre trucades, correus electrònics i cartes de protesta fruit de la iniciativa impulsada per l'Associació d'Internautes. Lluny de fer-se enrere, els creadors de la proposta van amenaçar que si no es tira endavant la llei Sinde, o si hi ha una forta retallada, reclamaran a la UE que es persegueixi els usuaris, tal com es fa a l'Estat francès i el Regne Unit. Tot i les amenaces, el que no podem oblidar és el que justamnet remarcava Víctor Domingo, des de l'Associació d'Internautes, que va reiterar que la llei vol aconseguir per decret el que les entitats gestores dels drets d'autor no han aconseguit per la via judicial: “Els webs objecte de la normativa ja han estat denunciats però cap jutge els ha tancat”. Una gran veritat.

Personalment, estic en contra de la prohibició i tancament d'aquestes webs que tant apreciem els addictes a sèries i pel·lícules "gratis a la carta", però haig de dir que veure-hi quelcom més que un pur afany recaptatori em sembla en pel exagerat. Per mi el tema és que ells volen cobrar per les sèries i pel·lícules que fan, i en les que han invertit diners amb l'única intenció de recuperar-los i guanyar-ne, i nosaltres les volem gratis. Passar d'aquí a una conspiració americana per dominar la xarxa em sembla un pel fort. Això sempre ha funcionat igual, ells intenten cobrar pel seu treball i nosaltres intentem evitar de pagar, em semblen perfectament naturals i inherents a la raça humana tant una cosa com l'altra. 

El joc és el que sempre ha estat, per poder seguir gaudint de tot això gratuïtament simplement haurem de ser, una vegada més, més llestos que ells, aquesta és la bellesa de tot això. Companys serie-adictes sense calers, no dubteu que aprovaran la llei evitar el que veuen com una pèrdua de diners, però facin el que facin, tornarem a trobar la manera de veure gratis les millors sèries i pel·lícules, mentrestant, ja sabeu: No al cierre de webs

Krusty

3 comentaris:

  1. De moment la votació ha dit que NO !!! Toma ya !!! A veure que fa USA ara...

    ResponElimina
  2. Perfecte!! S'ha fet justícia per ara!

    ResponElimina
  3. Good guys, I recommend this page of very good movies that I found a few days ago, they have a lot of variety and excellent resolution quality https://homecine.net/

    ResponElimina