dimarts, 14 de desembre del 2010

Spaghetti a la bottarga, típic de Sardenya

Un dels plats que més m'han sorprès en els meus viatges varen ser els Spaghetti a la bottarga, plat típic de l'illa de Sardenya, la segona illa més gran de la Mediterrània, situada al sud de Còrsega i que pertany a l'estat italià, del qual és una regió autònoma.. Es preparen evidentment amb Bottarga di muggine, freses de peix seques, i son molt fàcils de cuinar.
Ingredients per a quatre persones:
500 grams d'spaghetti
50 grams de bottarga di muggine en pols
Julivert fresc picat
1 dent d'all
Oli d'oliva verge extra
Bitxo

Preparació:
Escalfem una paella amb l'oli, el dent d'all i el bitxo, apart, bullim la pasta, com sempre, "al dente". Seguidament escorrem els spaghetti i els saltegem a la paella, un cop retirats l'all i el bitxo, que son per donar gust, durant 1 minut, afegim el julivert i saltegem un minut més. Finalment preparem el plat posant-hi la pasta i afegint la bottarga ratllada o en pols a voluntat. Podem servir amb un bon vi blanc ferd i no és costum el parmesà per acompanyar.
Evidentment el més treballós del plat podríem dir que és aconseguir la bottarga, un cop tingueu això la resta no serà problema. Fàcil de preparar, gustós, sa i sobretot, típic de l'illa de Sardenya, no es pot demanar més.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada