diumenge, 19 de desembre del 2010

H. R. Giger, creador dels Aliens

En un accidentat viatge d'estiu a Suissa en autocaravana amb un grup d'amics, vaig tenir la fortuna d'ensopegar, per pura casualitat, amb el Museu de H.R.Giger a la ciutat de Gruyere, mundialment coneguda pels seus formatges. Com a curiositat us puc dir que al formatge de Gruyere, el típic dels forats, no és foradat quan el fan sinó que aquests s'afegeixen durant el procés de forma expressa.

Imagineu la meva sorpresa, caminant pels carrerons de la ciutat medieval, que esta situada al cap de munt d'un turó, quan de sobte em trobo amb un museu del mític creador de l'estètica Alien, l'alemany H. R.Giger, que no apareixia encara en cap guia turística.
Evidentment el lloc estava pràcticament desert, però no varem dubtar en pagar la baratíssima entrada i endinsar-nos en el museu fruit de la retorçada i privilegiada ment de l'artista. No cal dir que era impressionant, fins hi tot hi esposaven l'Oscar que va guanyar per la feina que el va llençar a la fama amb la famosa pel·lícula. En aquelles èpoques el museu ja era obert però també estaven construint un bar amb entorn inspirat en Alien que de segur aniré a veure algun dia, per que prometia ser espectacular.

Tots recordareu l'esgarrifós univers d'Alien, que inspira una aparença que podrien qüalificar d'orgànica i biomecànica alhora que llefiscosa i molt obscura. Tot és fruit de la seva retorçada ment i immensa creativitat.
Per acabar, aconsellar-vos un cop més visitar el fantàstic museu i celebrar el talent d'H. R. Giger, una ment privilegiada capaç d'imaginar les coses més visceralment esgarrifoses i desagradablement complexes alhora que belles que hagueu somiat mai. Algun dia serà reconegut com el que és, un artista genial capaç d'imaginar l'inimaginable.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada