dijous, 16 de desembre del 2010

Mark Zuckerberg home de l'any per Time

Avui s'ha desvelat que finalment Mark Zuckerberg, el creador de Facebook, és el personatge més influent del 2010 segons els editors de la revista Time. Aquest noiet, nascut el 1984 a White Plains, Estats Units, ha aconseguit amassar una fortuna de 6.900 milions de dòlars segons la revista Forbes gràcies a la famosa xarxa social.

Ha estat una decisió envoltada de polèmica, ja que fa dos dies els lectors de la revista havien considerat, a través d'una votació popular, que aquest reconeixement havia de recaure en Julian Assange, el fundador de Wikileaks. Tot i que la decisió final a l'hora de nomenar el personatge de l'any depèn sempre dels editors de la revista, el fet que no s'hagi seguit l'opinió dels lectors ha provocat fortes crítiques entre els usuaris de Twitter, i la revista s'ha defensat elegant que "la xarxa social creada per Zuckerberg ha posat en contacte 500 milions de persones", fet que convertiria Facebook en el "tercer país més gran del món, amb gairebé una tercera part dels habitants del planeta".

Cal recordar que el personatge de l'any per a Time és un reconeixement a la influència d'una persona, ja sigui positiva o negativa, com ho demostra el fet que en anteriors ocasions hagi recaigut en Adolf Hitler o Iosif Stalin, i en aquest cas, crec que tots estarem d'acord que l'influència durant aquest any de Julian Assange és igual o més important que la de Mark Zuckerberg, simplement són influències diferents, una mediàtica i l'altra de caire més individual però a un grandíssim col·lectiu.

Podríem dir que és el triomf del geni, aquest jovenet que va entrar a Harvard al 2003, on va ser acusat de hackejar fitxers de la universitat, va crear Facebook el 2004 i va abandonar la carrera per convertir-se en l'home més influent del planeta sis anys després. No puc fer més que felicitar un jove que amb 27 anys ha creat una eina que fa servir pràcticament tothom, és un dels multimilionaris més joves que hi ha, ha aparegut a els Simpsons i fins i tot ja té una pel·lícula inspirada en la seva vida. Clarament, un dels grans genis del nostre temps sense discussió.

Krusty

1 comentari: