diumenge, 12 de desembre del 2010

Troben mort el fill de l'estafador Bernard Madoff

Ahir va aparèixer mort, al seu apartament de Nova York, Mark Madoff, fill de 46 anys de Bernard Madoff, l'inversor nord-americà condemnat el per estafes multimilionàries als Estats Units. La mort es produeix exactament dos anys després que Bernard Madoff fos detingut, l'11 de desembre de 2008, en confessar el frau que havia comès.

Bernard Madoff va néixer el 1938, i al 1960 va fundar una empresa amb el seu nom dedicada a inversions a Wall Street que va ser mundialment coneguda pels rendiments aconseguits per els seus fons d'inversió, arribant el propi Madoff al càrrec de coordinador en cap del mercat de valors. Mark i Andrew Madoff, els seus dos fills, eren brokers a l'empresa de serveis financers del seu pare, tot i que treballaven en una divisió diferent a la que finalment va protagonitzar l'estafa més gran fins al moment feta per una sola persona. Arrel de la confessió de Bernard Madoff sobre l'estafa, els seus dos fills el varen denunciar i l'endemà era detingut per la policia.
Segons les fonts policials, no s'ha trobat cap missatge a prop del cos de Mark Madoff, però tot apunta a que s'ha suïcidat portat per la pressió de que amb el segon aniversari de la detenció de son pare es presentessin càrrecs penals contra ell, apart de les nombrosos demandes civils contra ell que ja tenia pendents per valor de milers de dòlars. També el dia que el varen trobar vencia el plaç per reunir els diners necessaris per les indemnitzacions a afectats per la famosa estafa. El cos penjava d'una soga quan el seu sogre el va trobar ja mort a l'apartament del Soho, on havia acudit a petició de la dona del difunt, que es temia alguna cosa degut a l'estat progressivament preocupant de Mark Madoff des de que ella havia demanat el canvi de cognom, per ella i els seus fills, degut al ressò mediàtic de l'estafa del pare d'aquest, que havia derivat en amenaces per a la família.
Actualment, Bernard Madoff compleix una condemna de 150 anys en una presó de Carolina del Nord per haver estafat més de 68 mil milions de dòlars, i allà és on ha rebut la fatídica notícia que segueix ampliant la llarga llista de tràgiques conseqüències derivades de l'estafa. Ja el 23 de decembre la policía havia trobat mort a la seva oficina de Nova York, amb indicis de suicidi, Thierry Magon De la Villehuchet, de 65 anys i cofundador d'Acces International, un dels principals comercialitzadors dels fons que gestionava Bernard Madoff que ho havia perdut tot.

Una vegada més, la història ens demostra que en l'univers financer dels Estats Units tot s'hi val per arribar a triomfar, i que molts dels encorbatats genis que hi treballen es mouen en una finíssima línia entre èxit i fracàs, entre ètica i riquesa, que tant pot coronarlos sense fer preguntes si aporten grans beneficis com condemnar-los, jutjar-los, empresonar-los i perseguir-los quan es demostra que el que tothom sospitava, però ningú volia sentir, és, com només podia ser, inevitablement cert.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada