dimarts, 21 de desembre del 2010

Foc amic a discreció, Emilio Perez de Rozas

L'incendi provocat per Mourinho amb les seves crítiques als dirigents del club per no defensar l'equip davant les injustícies arbitrals ha posat de cap per avall el Madrid. Sobre això, m'ha agradat llegir avui a El Periódico el recull que fa el gran barcelonista Emilio Perez de Rozas de les patacades que li han caigut a 'Mou' arrel del seu enfrontament amb Florentino Pérez, i he optat per reproduir-lo.

"Foc amic a discreció" per Emilio Perez de Rozas, El Periodico 21/12/2010
"«Només espero que Florentino Pérez no li permeti a José Mourinho creure's que està per sobre del Reial Madrid», va clamar Roberto Palomar a El partido de las 12 de la COPE. «Qui cregui que Mourinho ha fet tot això, ha muntat aquest embolic, sense saber-ho Florentino està molt equivocat», va postil·lar José Joaquín Brotons a la mateixa antena i va afegir amb visió de la jugada: «Florentino ha viscut en la urgència i ara viu a urgències». I Brotons va recordar que Mou farda de parlar amb Florentino cada dia «quan Pellegrini no es va entrevistar mai amb el president, mai». L'atreviment de Mou, la seva des-caradura a l'hora de despatxar un partit horrible i el seu pols a Jorge Valdano, director general del Reial Madrid, van provocar ràfegues de foc amic a les tertúlies blanques de la matinada. Ningú va pensar que mortals: «Florentino no s'atrevirà a tocar Mourinho», va dir Manolo Lama a El Larguero, de la Ser.
«Mourinho està intentant apunyalar Valdano, li està buscant les sabatilles i l'error», va comentar Alfredo Relaño a la Ser, «és que Florentino està posant el club a les seves mans, renunciant a tots els valors que distingeixen el Madrid, club que s'està macarronejant a passos de gegant».
Pot ser que el més contundent fos Lama, encara a la Ser. «Mourinho ha perdut el cap. Florentino comet un error immens al donar-li tant de poder al Madrid. A Mourinho, amb un comportament que perjudica la imatge del Madrid, que s'ha anat convertint en un club antipàtic, l'hi permeten tot. Han deixat la institució a les seves mans i això és molt fort».
Paco González, a la COPE, va assegurar que Valdano ho té molt complicat «perquè el dia que va accedir a presentar Mourinho va acceptar pop com a animal de companyia». I Palomar va postil·lar: «El que li està passant ho porta en el preu».

José Ramón de la Morena, que va insistir que el vestidor està fraccionat en dos clans, el portuguès i l'espanyol, va donar a entendre, a la Ser, que «Florentino sempre recolzarà Mou perquè ell el que volia era un capatàs»."

I és que realment quan Mourinho va dir que el 5-0 del Barça era fàcil de pair, mentia, i ara s'està veient. Molts dels que fins no fa gaire li reien les gràcies i beneïen el seu mètode encara que impliqués moltes renúncies i algunes enemistats, finalment li han posat la creu. Tot i així, no penseu en cap moment que el desafiant entrenador va actuar sense pensar, una vegada més, Mourinho va demostrar diumenge que domina perfectament els temps ja que sabia que l'endemà es trobaria cara a cara amb Florentino i Valdano en l'habitual dinar de Nadal amb les plantilles de futbol i bàsquet. Sembla que preveient les crítiques per el joc de l'equip va optar per allò es diu, i que els seus equips no practiquen, que la millor defensa és un bon atac. El resum és que Mourinho denuncia un complot i exigeix al president, saltant-se la figura de Valdano, que el recolzi en aquesta nova creuada suïcida i aconsegueix així que es parli de tot, menys de futbol, encara que sigui per criticar-lo a ell, i no al trist joc de l'equip, des de la pròpia caverna mediàtica madridista. Brillant un cop més "ese portugués".

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada