dimecres, 22 de desembre del 2010

Espanya ataca ara les escoles de Catalunya!

El Tribunal Suprem ha ordenat a la Generalitat adaptar el seu sistema d'immersió lingüística en l'ensenyament i l'insta a considerar el castellà la “llengua vehicular” en l'educació. Consideren els magistrats que el sistema català s'ha d'adaptar a la “nova situació creada” per la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

Aquesta és la resposta que dóna l'alt tribunal a les demandes de tres famílies, anul·lant la decisió del Superior de Catalunya al 2008, que van demanar escollir la llengua en que s'educava els seus fills i la 'reintroducció' del castellà de manera 'proporcional i equitativa' respecte el català. En tres sentències, el Tribunal Suprem ha afirmat que l'escola “ha de preguntar per la llengua habitual” de les famílies i anuncia que la Generalitat haurà d'adaptar el sistema d'ensenyament per garantir la presència del castellà de manera "equitativa" respecte del català. Pel Tribunal Suprem, a Catalunya “normativament s'exclou al castellà com a llengua vehicular", i per això “el castellà queda reduït a llengua d'estudi, però no és llengua vehicular o docent”. 

El tribunal al·lega també que “la definició del català com a llengua pròpia de Catalunya no pot justificar la imposició estatutària de l'ús preferent d'aquella llengua, en detriment del castellà, també llengua oficial”. Els jutges també els donen la raó pel que fa a les comunicacions i apunta que les escoles s'hauran de dirigir en castellà als alumnes i les seves famílies sempre que aquestes ho sol·licitin així.

La Candidatura per la Unitat Popular (CUP) ha estat una de les primeres formacions polítiques que han reaccionat a les tres sentències del Tribunal Suprem per “denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols i reivindicar la independència dels Països Catalans”. La CUP també crida a reunirr-se davant dels ajuntaments de tots els Països Catalans demà dijous 23 de desembre a les 20h en considerar que les sentències “són un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu”, fet que considera “un greu i perillós retrocés democràtic”, i és que ho és. Per la seva banda, Convivencia Cívica Catalana (CCC), plataforma descaradament en contra del català, ja ha assegurat, deixant-se endur per l'eufòria espanyolista, que s'apropa el “principi de la fi del sistema d'immersió lingüística”, model escolar vigent des de fa 30 anys, així com la restauració del "principi de legalitat en la llibertat lingüística".

Aquest és l'últim regalet que ens deixa la gran associació Montilla - Zapatero i les seves violacions a l'Estaturt abans de marxar, intentant atacar el català on més mal fa, a les escoles. Com que a nosaltres no ens poden canviar ara volen els nostres nens, i tot, com sempre, instigat per gent que viu entre nosaltres aprofitant-se de la nostra tolerància sense voler cedir ni un centímetre en els seus ideals espanyolistes i castellanistes. Ara volen carregar-se un model d'integració lingüística d'èxit demostrat que només intenta, sense aconseguir-ho, apropar el nombre de catalanoparlants al de castellanoparlants que hi ha per aconseguir si és possible la igualtat.

És per tots aquests atacs i humillacions que als que pogueu i cregueu que ho heu de fer, us emplaço, com ha convocat la CUP, a manifestar-nos davant dels ajuntaments arreu de Catalunya, no en contra d'"aquesta gent", sinó a favor de la nostra llengua, demà dijous 23 de desembre a les 20h. Ja ni ha prou de que ens trepitgin i se'n riguin de nosaltres. Per els nostres fills, per la llengua catalana i per Catalunya.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada