dilluns, 13 de desembre del 2010

Dues cares de la mateixa moneda

Ahir el propietari de la llibreria Europa de Barcelona, Pedro Varela, va ingressar a la presó de Lledoners,  per complir dos anys i nou mesos de presó, condemnat per un delicte de difusió d'idees genocides, degut al seu demostrat fanatisme actiu a favor de la ideologia nazi.
La llibreria va saltar tristament a la fama quan el 1996 els Mossos d'Esquadra varen intervenir-hi els arxius de l'organització neonazi "Círculo Español de Amigos de Europa" (CEDADE) i més de 20 mil llibres de contingut racista i xenòfob. Aquesta organització havia estat dissolta suposadament l'any 1993, tot i així, la llibreria servia de seu per aquest grup radical d'origen germànic creat el 1966, especialitzat en la negació de l'holocaust. Aquesta organització, formada inicialment per molta de la immigració nazi i d'ideologia feixista exiliada a Espanya provinent de tota Europa en els anys 40 i 50 atrets per la dictadura primer i la impunitat estatal en delictes com l'enaltiment del nazisme després, es va anar estenent per Espanya fins als anys 80.

Varela havia demanat la suspensió de la pena de presó al jutjat penal número 15 de Barcelona, que li va denegar la petició a finals d'octubre. El fet que l'amo de la llibreria Europa ja tingués una altra sentència condemnatòria de set mesos de presó, de l'any 2008, va ser l'argument per desestimar la suspensió i dictar l'ordre que avui s'ha fet finalment efectiva.

Deixar clar que l'empresonament de Pedro Varela em sembla fantàstic i sobretot just, simplement no puc evitar destacar que és un clar exemple de l'ofensiu "doble rasero" que practica l'estat espanyol. Mentre aquest home despreciable entra a la presó per enaltiment del nazisme alemany, personatges terrorífics que varen anar molt més enllà de la defensa de la ideologia feixista del dictador Franco segueixen vivint a cos de rei, mantinguts pels nostres impostos, als diversos quarters militars que poblen, per exemple, la meva ciutat, Barcelona. 
També figures públiques com Manuel Fraga, Ministre d'Informació i Turisme durant el franquisme, ha pogut desarrollar lliurement una exitosa carrera política, presidint durant molts any la Comunitat de Galícia, fins a retirar-se tranquil·lament de la primera línia mediàtica a avançada edat, per imposició del propi Partit Popular, que intenta allunyar la seva imatge pública dels radicalisme del dinosaure Fraga i les seves idees d'extrema dreta. Estem parlant d'un home que, com a portaveu, va anunciar execucions de presoners polítics, un ministre que mai s'ha mostrat contrari al règim per què ningú li ha exigit, un personatge que hagués estat un protagonista més d'uns judicis com els de Nuremberg si s'haguessin fet mai en versió espanyola, i que morirà tranquil, còmode i orgullós de les seves gestes, a casa seva qualsevol dia d'aquests.

Per molt que estigui d'acord amb l'empresonament de Varela, per mi la cosa no pot acabar aquí. Varela i Fraga són dues cares de la mateixa moneda, així com ho son el nazisme i el franquisme. Nosaltres també tenim fosses comunes, varem tenir camps de concentració i varem patir barbaritats durant molts anys, i ara treiem pit i exigim justícia contra l'amo d'una llibreria que defensa el nazisme, mentre el franquisme campa lliurement per la península i els que en altre temps mataven ara es riuen de nosaltres quan s'ajunten els diumenges per fer un domino o unes cartes, amb les seves mans ja arrugades però encara tacades de sang.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada