dijous, 9 de desembre del 2010

En el nom de Wikileaks

Avui ha estat notícia que grups anònims de pirates informàtics van atacar de manera insistent la pàgina web corporativa de la companyia Mastercard com a represàlia per haver retirat els serveis que oferia a Wikileaks, i per el mateix motiu els atacs també van afectar parcialment Paypal, empresa dedicada al pagament segur via internet. 

Els atacs, que s'haurien pogut produir des d'un mínim de 1.600 ordinadors escampats arreu del món, suposadament de hackers partidaris o simpatitzants de la causa de Wikileaks, també varen bloquejar els serveis de la fiscalia sueca, que ja havia estat atacada la setmana passada junt amb el banc suís Post Finance, que canalitzava donacions a Wikileaks fins que l'entitat va suprimir el compte de Julian Assange.

També en defensa del famós justicier va sortir l'exprimer ministre australià Kevin Rudd, actual responsable d'Afers Estrangers i definit per l'administració americana com una persona propensa a cometre errors segons les pròpies filtracions, afirmant que la responsabilitat per les informacions filtrades és de l'administració dels Estats Units i de la persona que ha facilitat les dades, no pas del Sr. Assange. I dimarts, a Londres, s'aplegaven personalitats com el director de cine Ken Loach, o periodistes molt coneguts al Regne Unit, davant del jutjat que considerava el seu cas per defensar-lo i afirmant estar disposats i preparats per fer front a la fiança que se li imposés.

Evidentment el desencadenant de tot ha estat la detenció de Julian Assange, per respondre a les acusacions d'assetjament sexual suposadament perpetrades a dues dones sueques fa més d'un any, i el setge a què s'està sotmetent l'organització informativa que encapçala per part de l'administració americana i els governs afins als Estats Units. El líder de Wikileaks es va presentar a les 09.30 hores de dimarts a comissaria per respondre a l'ordre d'arrest europea cursada dilluns des d'Estocolm i es troba actualment a la presó de Wandsworth, Anglaterra, a l'espera de la vista per la seva extradició a Suècia el proper 14 de desembre.

Personalment, m'ha agradat molt saber que un grup d'internautes catalans ha posat en marxa el Wikileaks en el domini ".cat". És un dels gairebé 600 "miralls" amb què compta la pàgina web de les filtracions, aclarint que definim "miralls" com a còpies de la web en servidors d'altres països. L'objectiu d'aquesta iniciativa i les altres és preveure que si el lloc "mare" de Wikileaks és deshabilitat o clausurat, la resta podran continuar difonent la documentació secreta i assegurar la seva continuïtat.

Ja era hora que la comunitat hacker donés suport actiu al seu màxim exponent mediàtic del moment, i la millor manera de fer-ho no és ni amb comunicats ni amb manifestacions, sinó fent el que millor fan, "hackejar", m'encanta. No puc esperar a saber com evolucionarà aquest thriller global amb el gran hacker Assange ara a la presó convertit en màrtir per la causa de la llibertat. 

No vull caure en l'exageració, però no ho puc evitar, si pensem en la creixent importància de la xarxa i de la informació, així com en els canvis radicals i permanents que poden derivar-se del que esta passant, podem estar assistint a la creació d'un mite mundial, personificat per un home misteriós, desconegut i injustament acusat, de capacitats incomprensibles, que per a futures generacions pot arribar a estar a l'alçada del mateix Jesus quan l'influencia de la xarxa superi àmpliament la de les religions. Algú ho havia de dir.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada