dissabte, 18 de desembre del 2010

El Frit mallorquí

El Frit Mallorquí, que òbviament ve de fregit, és un plat típic de Mallorca, evidentment, que vaig poder provar l'última vagada que hi vaig estar, aquest mateix any, i em va semblar molt interessant. Personalment no soc gaire fan de la majoria dels ingredients que porta, i és per això que em va sorprendre gratament comprovar que convinats amb destresa formen un plat absolutament deliciós.

Ingredients per a sis persones:
1 kg de patates
300 grams de bacó
250 grams de magre de porc
250 grams de fetge
300 grams de cap de costella
1 feix de cebes tendres
2 bitxos
Mig kg de pebrots verds
Branques de fonoll
1 all
2 fulles de llorer

Preparació:
Es tallen les patates, la carn, les cebes i el pebrot, personalment us aconsellaria fer-ho a quadrats d'un dit aproximadament, però pot ser a voluntat. Es fregeixen les patates i es reserven en una olla de fang i seguidament es fregeix la carn al costat del bitxo, el llorer i l'all. A continuació es fregeixen els pebrots amb les cebes tendres i el fonoll. S'ajunten tots els ingredients a l'olla de fang després de deixar escórrer l'oli i es serveix ben calent i amb un vi negre suau i pa per acompanyar.

Quan el proveu a Mallorca ja veureu que com totes les receptes, cadascú en té la seva versió que és lleugerament diferent, però finalment el sabor és bastant semblant entre elles, no deixeu d'aprofitar l'ocasió de provar el Frit Mallorquí en més d'una població, si podeu, per gaudir plenament de l'experiència i poder comparar i decidir com exactament preferiu fer-ne la vostra versió. Espero que us agradi tant com a mi.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada