dissabte, 11 de desembre del 2010

Ted Turner, del cel a La Terra

El famós magnat de la comunicació conegut mundialment com a Ted Turner, de nom real Robert Edward Turner III, ha declarat aquesta setmana que no té "gaires diners" i que està "al límit de la pobresa", després de les nombroses donacions que ha fet a obres de caritat en els últims anys.
El gran Ted Turner va néixer el 1938 a Cincinnati, Ohio, als Estats Units, i el 1963, quan es va suïcidar son pare, va heretar el lucratiu negoci de publicitat de la família. Al 1970 va començar comprant una cadena de televisió arruïnada d'Atlanta, Georgia, i ja el 1980 creava les conegudíssimes cadenes CNN i TNT, les primeres cadenes dedicades 24 hores a notícies, la segona només d'esports. A partir d'aqui, el 1985 comprava la productora de cinema MGM/UA (fusió entre la Metro Goldwyn Mayer i la United Artists), dues productores de cinema mítiques ja aleshores. Les seves cadenes de televisió varen saltar a la fama mundial amb la cobertura de la Guerra del Golf al 1991, cosa que li va comportar se nombrat "home de l'any" per la prestigiosa revista Time, i va esdevenir una icona també a nivell personal al casar-se el mateix any amb l'estella de Hollywood Jane Fonda.
Actualment, és vicepresident i co-propietari de AOL Time Warner, empresa valorada en més de 350 mil milions de dòlars surgida de la fusió entre America Online, l'operador d'internet més gran dels Estats Units, i Time Warner, monstre empresarial del món de la televisió, les publicacions, el cinema, la música i els sistemes de cable. A pesar de tot això, el fundador de la CNN va dir en una entrevista a la cadena aquesta setmana que ell és "un dels pocs exemples d'una persona molt rica que dóna diners gairebé fins al límit de la pobresa", tot afegint que li encantava donar diners "mentre podia", per acabar reconeixent que encara li queden "uns quants milions" de dòlars.
Podríem dir que Ted Turner representa l'autèntic somni americà, aquell al que no podran mai aspirar els que comencen de zero, que no va ser el seu cas, però que es compleix definitivament amb la seva caiguda des de l'Olimp en els últims anys de la seva llarga i luxosa vida. La diferència en aquest cas és que el que l'ha portar de tornada al mon terrenal no han estat males inversions o escàndols legals sinó el simple fet de donar pensant que sempre tindria. Va donar, per exemple, mil milions de dòlars a causes humanitàries de les Nacions Unides el 1997, però també en va perdre set amb l'anomenada "bombolla d'internet". Com he dit, dins de la tancada mentalitat capitalista americana, aquest home és del millor que hi trobareu, filantrop? Potser si. Generós? Més que molts. Mecènes? Jo no diria tant, però Deu n'hi dó si tenim en conta que allò és Amèrica!

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada