dijous, 16 de desembre del 2010

Michael Moore es mulla per Julian Assange

M'ha agradat molt llegir la notícia que es va saber dimarts referent a que el director de cinema i gran lluitador contra les corporacions i l'abús del govern americà, Michael Moore, va donar 20.000 dòlars per pagar la fiança de Julian Assange.
El jutge va concedir la llibertat condicional a Assange pendent de la vista, prevista per l'11 de gener, per a la seva extradició a Suècia sota una fiança de 240 mil lliures, de les quals 200 mil han de ser en metàl·lic, amb la condició de que l'acusat fos monitoritzat electrònicament, s'imposés un toc de queda i contactés diàriament amb la policia. Tot i així, finalment va ser  empresonat de nou a falta de la resolució d'una apel·lació a la sentència realitzada per la fiscalia sueca, i per tant segueix a la presó de Wandsworth.
Mentrestant, el creador de Wikileaks va rebent contínues mostres de suport, per exemple la mencionada de l'excèntric director nord-americà Michael Moore, que no va dubtar en declarar que Wikileaks “Existe para aterrorizar a los mentirosos y belicistas que han llevado a la ruina a nuestra nación y a otras. Tal vez, la próxima guerra no será tan fácil porque los papeles se han invertido y ahora es el Gran Hermano el que está siendo vigilado... por nosotros”. Més explícit és el director a la seva págnia web, on afirma molt inteligentment que "Leaks don't kill people, secrets do" (les filtracions no maten gent, els secrets sí). Recentment Julian Assange ha rebut també el suport de la revista Rollins Stone, que en la seva edició italiana l'ha nomenat "Rockstar de l'any" per ser la persona que "millor ha representat l'actitud rock'n'roll durant l'any", i del dirigent Fidel Castro, que s'ha felicitat de que Julian Assange hagi col·locat "el imperio en el banquillo de los acusados".
Esperem que l'heroi d'internet, el Robin Hood del segle XXI, la Salander masculina, el gran Julian Assange, aconsegueixi finalment sortir de la presó, per ara, segons el seu advocat Mark Stephens, van a bon ritme per reunir la fiança. Donant un to d'humor a tot plegat, l'advocat va declarar també a la sortida dels jutjats que “És una llàstima que no puguem fer servir la Mastercard o la Visa per ajudar-lo”. Mentrestant, si voleu fer alguna cosa per ell, podeu deixar un missatge a la web FreeAssange i sobretot informar-vos i seguir les filtracions que Wikileaks va facilitant, que és la millor manera d'honorar-lo a ell i a la veritat per la que lluita.

Krusty

2 comentaris:

  1. aquí hi ha alguna coseta més,....

    Segur que tenim una pel·lícula de la vida o de les perreries que li faràn al sr. Assange. Per què personalment crec que li faràn la vida impossible.

    Segur que l'acusen de mil i una coses, com lo de Suècia que no està gens clar les acusacions que li han fet....

    Pot estar bé fer una mica de sensacionalisme típic de Michael Moore en aquest tema.

    Estarem a l'espera els pròxim messos....

    Victor

    ResponElimina
  2. És evident, tens raó. Em sembla intel·ligent per part seva intentar pujar-se al carro del torturador de polítics corruptes de moda victima d'injusticies i persecucions, sobretot ara que ja fa un temps que no estena documental i que l'últim, Capitalismo, una historia de amor, ja no va tenir massa èxit. Haig de dir personalment que a mi aquest últim em va encantar tant com els anterior, però s'ha de reconèixer que no triomfar com altres.

    Si això és el començament de la seva pròxima pel·lícula, estaré encantat d'anar-la a veure, seria molt espectacular i aniria be per fer que el poble americà conegués molta de la informació que es filtra i que segurament no els arriba.

    ResponElimina