dimarts, 14 de desembre del 2010

Aquellos maravillosos años

Si parlem de sèries que m'han marcat, la primera que em ve al cap evidentment és "Aquellos maravillosos años" (The wonder years), emesa als Estats Units a la cadena ABC des de 1988 al 1993, que emetia per a nosaltres TV2 si no recordo malament.
Tots recordareu la presentació de la sèrie amb la cançó A Little Help from My Friends, en una versió genial de Joe Cocker, i original dels Beattles, que contribuïa perfectament a donar-li el to melancòlic i nostàlgic que caracteritzava la sèrie.
La sèrie narrava els esdeveniments històrics que varen tenir lloc a Amèrica entre el 1968 i el 1973, vistos a través dels ulls d'en Kevin Arnold, que estava acompanyat per la Winnie Cooper i el seu peculiar amic Paul. Abanç que ho penseu, us puc confirmar que en Paul no va convertir-se en Marylin Manson al fer-se gran, això és una llegenda urbana, encara que sí va inspirar probablement personatges com el de Milhouse, dels Simpsons.

Alguns dels protagonistes els hem seguit veient en altres sèries o pel·lícules, i d'altres s'han perdut en el temps, com sempre passa amb les sèries d'èxit amb el pas dels anys. El protagonista per exemple, l'actor Fred Savage, actor des dels 4 anys, va tenir posteriorment una sèrie pròpia anomenada "Yo y el mundo" que no va aconseguir evidentment prolongar l'exit de "Aquellos maravillosos años". Més endavant va arribar a aparèixer a "Austin Powers en Miembro de oro" en un paper secundari i al 2007 va dirigir la seva primera pel·lícula. L'actriu Danica McKellar va aparèixer recentment en dos episodis de "Como conocí a vuestra madre" però en realitat es dedica a la matemàtica, graduada "cum laude" el 1998, fins i tot va publicar un llibre sobre el tema.

Personalment recordo amb estima la ja passada època en que les sèries tenien "moraleja" i pretenien ensenyar i formar a nivell emocional més que no pas només entretenir, dons per mi aquesta sèrie era de les que més ho aconseguia. Puc dir amb absoluta certesa que em va ajudar quan era jove a ser plenament conscient de que la joventut és un moment  màgic i sorprenent que cal gaudir i aprofitar per que mai no tornarà.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada