dijous, 30 de desembre del 2010

V

No tinc paraules per referirme a la mítica sèrie V, emesa del 1983 al 1985 i de producció americana, i que aquí varem veure a través de Televisió Espanyola, va ser per mi la primera sèrie que vaig veure de caire global i temàtica fantàstica, amb personatges sinistres, els quals feien esgarrifar quan s'endossaven coll aball ratolins vius agafant-los per la cua.
Era la primera vegada per mi que veia l'aplicació de la propaganda i la manipulació social, a l'estil Nazi, així com la valentia i el risc de la resistència en la clandestinitat. També el primer se'm plantejava què passaria en cas d'invasió extraterrestre, tema que posteriorment ha resultat ser excessivament recurrent.
Personalment haig de reconèixer que tenia una d'aquelles pistoles de laser i que era una de les meves més apreciades joguines quan era petit, sense deixar de ser simplement un plasticot, i si no recordo malament fins i tot feia el soroll reverberat tant característic dels trets làser de la esmentada sèrie.
La valentia i coratge d'en Donovan (interpretat per Marc Singer) i la serietat de la Doctor Parrish (Faye Grant), la crueltat freda de la Diana (Jane Badler) i la malícia de la Lydia (June Chadwick), l'inocència d'en Willy (Robert Englund) i l'embaràs de l'Elisabeth (Jennifer Cooke), la traïció als visitants d'en John (Richard Herd), la joventut impetuosa d'en Kyle (Jeff Yagher) i l'agressivitat i capacitat de lideratge d'en Tyler (Michael Ironside) em van portar de cap durant molt temps, així com a molts coetanis meus.
Certament recentment TV3 va emetre una nova versió actualitzada de la mateixa sèrie, on l'única cosa que vaig trobar que estava a l'alçada és l'elecció de l'actriu que fa de Diana, que manté aquell aire de fredor i falsedat manipuladora de l'actriu de la sèries original, la resta, em sap greu, però no li arriba ni a la sola de la sabata. Així que pels nostàlgics, us asseguro que val més la pena revisar els episodis clàssics de V, disponibles en DVD, que no pas enganxar-vos a la nova versió. Simplement és una més de tantes actualitzacions televisives que no esta a l'alçada, potser s'ens acaba el talent, o potser ja no hi ha res més que la intenció de vendre. La sèrie original era una clara denúncia contra la propaganda i la manipulació, si perdem tot sentit que no sigui fer un producte comercial, si perdem el missatge, perdem el millor que tenien els clàssics i perdem el que els ha convertit en llegenda. Una llàstima.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada