divendres, 10 de desembre del 2010

Paella, toros, sevillanas i dòping

Ahir es va saber que la Guàrdia Civil va iniciar el mes d'abril l'operació "Galgo" després que es descobrís que algunes persones podrien estar dedicant-se a facilitar substàncies dopants a esportistes d'alt nivell, s'estan escorcollant domicilis a les poblacions de Palència, Madrid, Alacant, Segòvia i Las Palmas, i diversos domicilis d'atletes, entrenadors i metges, entre els quals destaca la casa de Marta Domínguez, campiona del món de 3000 metres obstacles a Berlín 2009 i que actualment esta  retirada temporalment per embaràs. També impressiona la detenció de Manuel Pascua Piqueras, membre del Comitè Tècnic de la Federació Espanyola i entrenador d'atletes com Reyes Estévez o la madrilenya Nuria Fernández, medalla d'or dels 1.500 a Barcelona, l'agost passat.
Aquesta operació és ja la tercera d'aquestes característiques després de l'operació anomenada "Puerto" va castigar el ciclisme després que es trobessin 200 bosses de sang de corredors com Jan Ullrich, Ivan Basso o Alejandro Valverde, al maig de 2006, i s'hi veiessin implicats diversos metges i directors esportius d'equips ciclistes. Després, al novembre de 2009, l'operació "Grial", feta a València, va concloure amb la detenció del metge Walter Virú i el marxador granadí Paquillo Fernández, per possessió de substàncies prohibides.
Tornant a la operació "Galgo", apart de preguntar-nos qui collons posa aquests noms, comentar que ahir la Guàrdia Civil va fer fins a quinze escorcolls a diferents domicilis, en els quals van trobar substàncies dopants, anabolitzants i fins i tot bosses de sang. I es que avui escoltava El Mon a RAC1 i remarcaven que si un repassa els rècords d'atletisme femení mundial, per exemple, la gran majoria son encara de l'època de la URSS, lo qual diu molt sobre si hi havia o no dopatge. En canvi els records d'Espanya son recents, remarcant que tot això que esta passant ara ja va passar a la resta d'Europa fa anys, però les federacions espanyoles ho han aconseguit anar aplaçant, fins al dia d'ahir, i d'aquí venen probablement els grans èxits de l'atletisme espanyol dels últims temps.
El que trobo més fort però es que la tal Marta Domínguez és des de maig del 2009 Vicepresidenta de la Real Federación Española de Atletismo, i li han trobat material a casa no ja per "consum propi" sinó per distribuir a altres atletes, fins i tot hi ha una gravació d'escolta telefònica on a una sospitosament absurda pregunta ella respon "ahora no tengo", osti, és que és molt gros això, quins collons, medallista i vicepresidenta de la federació d'atletisme i sospitosa de ser camell, increïble.

És tot això el que em porta a reflexionar sobre el per què s'ha decidit destapar ara, i no abans, aquest escàndol, després que Espanya perdés les opcions tant d'organitzar les Olimpíades a Madrid com el Mundial de futbol junt amb Portugal, molt sospitós tot plegat. I és que també en això podem dir que Àfrica comença als Pirineus, una vegada més, es demostra que la "cultura del pelotazo" i el tot s'hi val predominen per sobre de la feina ben feta i la llei a l'Estat espanyol. 

Des d'Alberto Contador fins a Reyes Estévez, tots els triomfadors en l'esport espanyol estan sota sospita, i això em fa patir si considerem que no han caigut encara el futbol, el tennis i el basket, grans abanderats en els últims temps del triomf esportiu, per ara sense trampes que se sàpiga. Realment en l'esport d'elit s'hi val tot avui en dia? Potser l'espectacle ha de primar per sobre els valors en que es basa tot això? Mireu l'exemple de l'NBA, on l'igualtat d'oportunitats es basa en que tothom es pot dopar, sinó perquè costa tant veure estelles consagrades de la lliga americana als mundials de basket? Reflexionem com podem recuperar els valors d'Olimpia i donar els joves l'exemple que es mereixen per al futur abans que sigui massa tard.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada