dimecres, 29 de desembre del 2010

Ratolins que piulen

Aquesta setmana m'he quedat al·lucinat al llegir la notícia científica que en un laboratori d'investigadors japonesos de la Universitat d'Osaka han aconseguit un ratolí transgènic que piula com si fos un ocell.

La història és que els científics estaven creuant ratolins modificats genèticament per provocar-los canvis fisiològics i, de cop, sense esperar-s'ho, una  ventrada va sortir entonant sons que recorden el cant d'un ocell. Evidentment els va agafar per sorpresa, perquè només anticipaven que es trobarien amb modificacions físiques, del mateix experiment van sortir-ne altres ratolins amb potes curtes i forma de gos salsitxa, i a sobre van veure que el tret podia passar d'una generació a l'altra. Ara, el laboratori en qüestió té més de 100 ratolins que piulen. Deu ni do quin xivarri!
Ara estan estudiant si els ratolins fan sons diferents en situacions socials diverses, tenint en conta que els ratolins són millors per estudiar que els ocells perquè són mamífers, i molt més propers als humans en les seves estructures cerebrals i altres aspectes biològics. Òbviament, també s'estan fent estudis amb mutacions genètiques en ratolins per resoldre qüestions molt més importants, relacionades amb la malaltia del Parkinson, la depressió i l'autisme, entre d'altres.

Tot i així, no puc evitar la fascinació que em provoca que aquests científics hagin aconseguit ratolins que piulen com si fossin ocells. Em pregunto si el següent pas pot ser crear ocells que bordin, o fins hi tot aplicar la tècnica de mescles genètiques a les persones. Així podríem crear per exemple:
-Un Bojan amb instint golejador pel Barça
-Un Montilla amb capacitat de ser President

-Un Zapatero que compleixi les seves promeses
-Un Mourinho amable
-Un Puigcercós independentista
-Una Belen Esteban capaç de pensar
-Un Messi de dos metres

Estigueu atentes per que qualsevol dia els científics poden descobrir qualsevol d'aquestes meravelles i potser així arreglar una mica aquest trist món en el que vivim.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada