divendres, 3 de desembre del 2010

Resultats enquesta "És possible la independència de Catalunya?"

Ja han passat dues setmanes, i tenim ja els resultats definitius de la tecera enquesta del bloc. En aquesta ocasió la pregunta era És possible la independència de Catalunya?
Resultats:
-Sí, en els pròxims 4 anys: 8 vots (50%)
-Sí, en un futur llunyà: 4 vots (25%)
-No, no ens deixaran: 4 vots (25%)
-No, no la volem: 0 vots (0%)
Vots totals: 16.

Els resultats demostren que el grau de il·lusió per a la independència entre els lectors, o vatans del bloc, és molt elevat, i això justament és el que varen reflexar les eleccions, una vistòria pel catalanisme i sobretot per l'independentisme. La meitat heu escollit votar per la independència "en els pròxims 4 anys", proposta que ha entrat amb força al Parlament de la mà de Solidaritat Catalana per la Independència, partit sorpresa de l'any que ha demostrat que una part del poble català ja n'ha tingut prou d'espanyolisme. També és evident que la paciència dels independentistes ha anat esgotant-se alhora que creixía l'esperança durants el últims anys. En la impaciència per ésser independents hem de donar el mèrit que té a Espanya, que a base d'oprimirnos i menystenirnos repetidament ha estat una de les causes més potents alhora de fer campanya per la independència, i també n'ha tingut part del mèrit, com no, el expresident José Montilla, per això, gràcies.

M'ha sorprès molt que cap votant hagi optat per l'opció "no la volem", potser la frase era massa categòrica, però indica que vosaltres els lectors no hi esteu en contra, sí que alguns penseu que "no ens deixaran", i també estic d'acord en que Espanya posarà totes les pegues polítiques que pugui a la nostra llibertat. Tot i això, l'odi creixent cap a Catalunya està arribant a tal punt que pot produir una reacció favorable a la independència del nostre país a les espanyes moguda pel despreci, que a mi ja m'està bé si ajuda a l'objectiu final que pretenen molts dels catalans, que no és altre que ser un país.

Pels que heu opinat que la independència pot ser possible en un futur llunyà, haig de dir que certament sembla que serà cada vegada més probable quan més temps passi, ja que actualment amb el govern de Convergència i Unió no és esperable que es facin passes en aquesta direcció, sobretot per que CiU és més de calers, com correspon a la dreta, que d'ideals, i apostarà fort per concert econòmic però no per la independència, al menys en aquesta legislatura. Però l'expoli fiscal al que ens someten és tant escandalós que no podem descartar que els convergents més economistes que catalanistes acabin passant-se a la independència si es demostra com a única vía cap a la riquesa del país.

Una vegada més, agraï la participació i emplaçar-vos a la pròxima enquesta per donar la vostra opinió que voloro profúndament com a mitjà d'interacció amb tots vosaltres. Per als pròxims quinze díes la pregunta escollida ha estat, motivada pels recents resultats electorals i previsions per al futur "Acceptaríes que CiU pactés amb el PP al govern d'Espanya?"

Per acabar, us diré que concretament a Madrid, s'està registrant una fortíssima pujada del suport a la independència de Catalunya, ja que sería l'única possibilitat viable de que el Real Madrid guanyés alguna Lliga.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada