dilluns, 20 de desembre del 2010

Rècord de recaptació de La Marató de TV3

La Marató de TV3 va desafiar la crisi i va tancar ahir 15 hores de programes amb un rècord absolut de recaptació, 7.246.114 euros, la xifra més alta mai aconseguida durant el temps d'emissió de l'espai solidari, que fa preveure una recaptació final superior als 8.712.000 euros recaptats l'any 2004 un cop conclosa totalment la recaptació. Aquest any La marató es dedicava a las lesions medul·lars i cerebrals adquirides.
Aquest matí a El Mon a RAC1, Mònica Terribas, directora de TV3, destacava la importància de que en el pitjor moment de la crisi, i amb una malaltia no majoritària, s'hagin aconseguit aquests increïbles resultats en donatius que demostren l'esperit solidari de Catalunya, que ha qualificat de "patrimoni d'aquest país".
D'entre moltes altres col·laboracions i més de 1.200 activitats organitzades per iniciativa ciutadana, destacar la feta per un grup de pilots catalans de diferents disciplines, encapçalats per Isidre Esteve, que va quedar paraplègic durant una competició el 2007 i que va aportar el seu testimoni al programa, l'aparició de Dani Alves per fer entrega de la seva samarreta del 5 a 0 signada a la Irene, una nena afectada d'ictus que acabava d'explicar el seu testimoni i el flashmob amb 2.500 participants a La maquinista.

Part de l'èxit, evidentment, cal adjudicar-lo al magnífic anunci de La marató d'aquest any, que per si sol inspira ja solidaritat i fa aflorar la llàgrima al més dur dels insensibles amb una història d'amor i coratge infinits.
Una vegada més, Intereconomia ha intentat boicotejar-nos fent la seva pròpia marató simultània, d'àmbit nacional, i, evidentment, ha quedat en evidència al recaptar només 732.000 euros en un programa de 24 hores dedicat a un problema tant majoritari com l'atur. Si l'objectiu real i sincer és recaptar diners per una bona causa, m'estranya molt que ho facin coincidir amb La marató de TV3, i si calculem l'èxit de l'iniciativa, amb els aturats que hi ha podríem dir que toca a 5 euros per cadascun. Davant d'aquestes mostres d'odi i enveja només puc dir una cosa: Que n'aprenguin! 

Finalment, recordar-vos que es poden fer donacions fins a final de gener, quan se sabrà la recaptació definitiva de la 19a edició de La marató, i agrair als més de 2.500 voluntaris que varen atendre les desenes de milers de trucades al 905115050 per fer donatiu i, com no, a tots els catalans que heu aportat el vostre granet de sorra per aixecar aquesta immensa muntanya de solidaritat que enguany és més alta que mai.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada