dissabte, 16 d’octubre del 2010

AVEure quan arriba el tren


Ahir llegint un dominical em va deixar astorat el saber que hi ha un tren de passatgers a Korea del Sud, anomenat Shangai Maglev, que funcionant amb sistema de flotació sobre imants arriba a circular a 431 km/h.
Aquesta bèstia de la tecnologia, que va de Shangai al seu aeroport, funciona amb levitació magnètica (basat en l’efecte rebuig dels imants) i permet recórrer el citat trajecte, de 30 km, en 7 minuts i 20 segons. La velocitat mitjana del trajecte són uns 250 km/h, arribant a aquest espectacular màxim de 437 km/h com a clímax en cara trajecte, però és que el tren ha estat provat amb èxit fins a 581 km/h!
Òbviament, es una sistema molt més còmode pels passatges que els habituals ja que s’evita la fricció amb el terra o les vies, apart de ser també molt més silenciós.


Aquestes coses m’impacten ja que jo mateix he anat en AVE de Barcelona a Madrid i un tren que ens van prometre que arribaria a uns tristos 350 km/h només s'hi apropa llunyanament en algún petitíssim tram del viatge. Apart que aquí encara esperem l’arribada de l’AVE a l’aeroport del Prat, i resulta que a Korea del Sud, al nord de la qual hi ha la infame, misteriosa i retrògrada Korea de Nord, tenen ja un millor, més eficient, més ràpid i còmode, alhora que menys contaminant, sistema de transport per anar al aeroport que nosaltres. 

Pensareu que es tracta de tecnologia estranya “made in Korea” i que són coses que passen a àsia, que el nostre AVE és molt més fiable i segur apart de lent, però resulta que el Shangai Maglev és fabricat per Transrapid, una solvent i seriosa empresa alemanya. Així que res, a tots els usuaris de tren us dono un útil consell que probablement ja sabeu a l’hora d’anar en tren en aquest país, no hi aneu, que hi ha bones ofertes per anar en avió, i si no ho podeu evitar, anar amb temps, un llibre i molta paciència.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada