diumenge, 31 d’octubre del 2010

Halloween de por de veritat

Com a excepció, aquesta nit us vull oferir un article especial de Halloween, tant excepcional per la llargada, com pel contingut i el to terrorífic, com pertoca al dia d'avui. Us vull parlar de dos personatges destacats, tant per la seva transcendència a nivell històric com per la seva absoluta actualitat, que us posaran els pels de punta.
Pràcticament qualsevol, a través determinades influències, condicionaments, circumstàncies o situacions pot acabar sent un criminal. Com a pista important de la tendència homicida adquirida en la infantesa, sabem que el FBI va fer un sondeig entre 36 assassins en sèrie convictes, i el 46% d'ells va declarar haver torturat animals durant la seva adolescència.
Els dos casos que us presento avui son dues persones humanes com tu i com jo, un que fruit de diverses circumstàncies externes, sobretot en la infantesa, va evolucionar de manera progressivament negativa arribant a extrems insospitats, i l'altre que és tant misteriós, normal i desconegut que podria ser pràcticament qualsevol. Els dos casos ens demostren que com a raça som capaços de coses a priori inimaginables.

Evidentment el primer ha de ser "El monstruo de los Andes", nascut a Colòmbia al 1948, vuitè germà de tretze d'una família desestructurada i sense recursos, expulsat de la família per incest, va créixer prostituint-se dels 8 als 12 pels carrers de Bogotà fins que va ser adoptat per una família americana, de la que va fugir per abusos pocs anys després.
Als 18 va ser empresonat i maltractat per 3 presos als que va assessinar a continuació sent les seves primeres víctimes oficialment. Posat en llibertat al 1978, va ser detingut dos anys després a Ecuador confessant casi 100 assessinats a Colombia, 110 a Perú i "molts més de cent" al propi Equador, fent un total de més de 300 víctimes. Es varen localitzar 57 víctimes físicament seguint les seves indicacions i va restar empresonat a Equador fins al 1998, quan en un trasllat a Colòmbia es va fogar i segueix en llibertat en l'actualitat.

Seguidament, és obligatori parlar del famós i cinematografiat "El Asesino del Zodíaco", els assassinats del qual s'estenen per tota la bahía de San Francisco i comencen quan apareix morta a trets una parella a Benicia, Califòrnia, al desembre del 1968. Al juny del 1969, a Vallejo, 6 km del primer crim, una segona parella es abatuda a trets també sense motiu aparent, sobrevivint aquesta vegada l'home molt mal ferit. Comença a forjar-se el monstre mediatic quan l'assassí fa una trucada anònima responsabilitzant-se dels dos crims la mateixa nit i posteriorment, a l'agost del mateix any es reben al diari local de Vallejo tres cartes firmades per "Zodiaco", una per cada assassinat.
L'última carta va ser rebuda al 1978, sumant 37 assassinats segons ell i deixant en les cartes 4 criptogrames dels quals 3 encara no han pogut ser resolts. La investigació va ser arxivada sense resultats al 2004 i reoberta al 2007, el l'Assassí del Zodíac mai va ser identificat i segueix en llibertat a l'actualitat.

Acabo recordant-vos que als dos personatges que us he presentat us els podeu trobar per aquests mons de Déu, deuen ser avis molt normals a primera vista, o potser us els heu trobat i no ho sabeu, ja que cap dels dos han estat finalment capturats. Us deixo ja sols desitjant-vos una feliç nit de Halloween a tots.
Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada