dimecres, 13 d’octubre del 2010

Surten miners de sota les pedres!

 M'ha sorprès profundament avui veure com 5 miners esgotats pero eufòrics ja havien sortit de la mina San José on eren atrapats a 700' metres sota terra al desert d'Atacama a Chile desde fa 69 díes.
Es increible si tenim en conta que es parlava de mesos i mesos, i es prevèia fer algún progrés de cara a nadal, i ara resulta que ja estan sortint! Després de les samarretes del barça firmades per Villa degut al seu pare miner enviades per Mundo Deportivo, despés de l'ajuda enviada per la NASA en quant a alimentació i manteniment físic en falta d'espai i moviment, després del massiu suport psicològic d'especialistes per a les famílies dels miners, després de tant seguiment mundial.
Em sembla brutal veure com aquest circ dramatico-mediàtic ha acabat com a bon show amb un final feliç i focs artificials, lo qual em fa preguntarme si hagués acabat tot igual si no fós per aquesta pressió mediàtica internacional. La resposta és no. S'haurien quedat tots allà baix i ni ens n'hauríem assaventat.

Em quedo amb un comentarí de la imatge del rescat que m'ha frapat, els que estan esperant a que surtin els miners son tots blancs i en canvi els miners que surten son tots mestissos. Bé per ells, per una vegada han pogut ser els protagonistes, encara que mai més els recordarem, i gràcies a això han salvat la vida.


Krusty

2 comentaris:

  1. Hi ha vegades que la noticia es sencillament una bona noticia, en aquests casos el que faria és disfrutar-la sense pensar més.

    ResponElimina
  2. doncs sí,, lo dels miners cada cop va agafar més d'un reality show, i com bé dius, gràcies a la feina feta pels periodistes, i per una altra banda a la paciència i fe dels familiars que van lluitar des del dia 1, potser no s'hauria fet res (com va passar fa uns anys a Mèxic, quan el seu govern va abandonar les accions de rescat 48 hores després de l'accident). xc

    ResponElimina