diumenge, 31 d’octubre del 2010

Aquesta nit és Halloween

Com ja sabreu aquesta nit és la nit de Halloween, que literalment vol dir víspera de Tots Sants, nit en que, segons l'origen celta de la celebració, la línia que separa aquest món de l'altre és més fina que cap altre dia, permetent als esperits travessar-la. Es disfressaven per espantar els esperits malignes i celebraven per homenatjar els esperits bons ja que creien que esperits dels dos tipus creuaven la cita línia. Els celtes van endur-se la tradició als Estats Units en la gran migració d'irlandesos pels voltants de 1850, i des d'allà s'ha anat escampant gràcies al cinema i a la tirada en general de la cultura americana.
Doncs aquesta nit, us aconsello posar-vos un parell de pelis de terror per homenatjar la festa, si pot ser en un còmode sofà, a fosques, amb una manteta i unes crispetes de microones,  molt millor.
Us aconsellaria qualsevol part, 'remake' o preqüela d'algunes de les mítiques sagues de por clàssiques, però posats a triar n'he fet una petita selecció al meu gust. Una de les sempre divertides i espectaculars de Malson a Elm Street amb el sempre imaginatiu Freddy Kruegger i els seus acudits, alguna de la típica saga de terror juvenil d'estiu Divendres 13 amb l'emmascarat Jason,  el terror psicològic i angoixant de qualsevol de les Saw o qualsevol de les sempre carregades de bellesa, ensurts i humor de la saga Scream. Apart, hi ha peces que mereixen menció pròpia, com l'esgarrifosa, freda  i explícita Masacre de Texas, la sorprenent i aterridora alhora que curiosa saga del malvat ninot Chucky,  la silenciosa i progressivament inquietant La Resplandor, l'antiquíssima però pertorbadora L'exorcista o la llarguíssima però interessant It amb el seu horrible pallasso. Evidentment, no podem oblidar avui en cap cas la saga pròpiament anomenada Halloween, situada sempre a la nit de la festa en qüestió, amb els seus joves inconscients, l'especialíssima música i l'implacable i silenciós assassí emmascarat.



Jo personalment gaudeixo profundament d'aquests moments en que comences a sentir sorolls estranys i a mirar-te les ombres del passadís de casa amb certa desconfiança. Sobretot quan finalment et poses al llit i tens l'absoluta certesa que mentre estiguis allà ben tapat, res de dolent et pot succeir, com si fós molt més que una simple tela el que et protegeix de l'exterior, per mi és un moment màgic.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada