diumenge, 24 d’octubre del 2010

"Macro-evento" visita papal a BCN

Doncs sí senyors, en Benedicto XVI ve a consagrar la Sagrada Família, ens importa? Doncs no.
La visita papal prevista pel diumenge 7 de nevembre ha estat qualificada per l'església com l'esdeveniment més important a Barcelona després dels Jocs Olímpics de 1992, obviant de forma ofensiva el Fòrum de les cultures, la final de la Champions entre Manchester United i Bayern de Munich, els 3 concerts de Bruce Springsteen, el Barsa-Lakers de fa poc, la Feria d'Abril de cada any, i mil coses més de molta més importància que la visita d'aquest home, que predica l'austeritat alhora que exerceix de líder d'una de les 'empreses' més riques del món.
El pressupost de la visita es de 700.000 euros que es pagaran amb donatius d'institucions i particulars, però falta afegir-hi tots els costos derivats que suportaran Ajuntament i Generalitat. Pensareu que són molts calers, però és que tenen previst d'acordonar 11 "manzanas" de l'Eixample dels voltants del temple afectant a 5.347 edificis i posaran 45 pantalles a l'interior del temple i 22 a l'exterior per que les 42.500 persones que veuran la cerimònia asseguts no es perdin detall. Tot això gestionat per 1.800 voluntaris i 300 sacerdots, tot culminat amb un moment clímax induït per més de 40.000 òsties!

En tota aquesta història, ningú parla de les verdaderes víctimes de la visita del papa, els que en patiran les conseqüències en les seves pròpies carns, els autèntics damnificats, em refereixo evidentment als centenars de japonesos que tenen previst visitar la Sagrada Família aquell dia i es trobaran que no hi poden accedir. És a ells i al seu país que el temple deu gran part de la seva fama i reconeixement a nivell mundial. No vull pensar en els pobres japonesos que tornin a casa de visitar Barcelona sense les tres-centes fotografies de rigor de la Sagrada Família desde tots els angles imaginables, ni ells mateixos sabran de quina ciutat es tracta quan passin les diapositives als amics.

Krusty

1 comentari:

  1. doncs no l'havia pensat, i aquests sí q fan un viatge molt llarg, només per visitar les obres de Gaudí!! X

    ResponElimina