dijous, 28 d’octubre del 2010

Avatar continua

Avui ha sortit la notícia de que hi haurà una segona part de la pel·lícula Avatar al 2014 i també una tercera al 2015. No em sorprèn tenint en conta que Avatar és la pel·lícula amb més recaptació de la història del cinema, amb aproximadamemt 2.800 milions de dolars, uns 2.032 milions d'euros, que no son tants si un pensa que va costar aproximadament uns 310 milions de dòlars de realitzar, més 150 que es van invertir posteriorment en marketing per assegurar el seu èxit a nivell mundial.
El director d'Avatar, James Cameron, director de clàssics com Terminator, Aliens i Titanic, escriurà els guions durant el 2011 per començar a rodar al 2012, possiblement les dues seqüèles de forma simultània! Ja comencem malament si volem evitar caure en el tòpic de fer segones i terceres parts de poca qualitat i quan abans millor per guanyar uns calerons aprofitant l'empenta de la primera pel·lícula.
A mi Avatar em va impactar tant pels colors, com per la creació d'un món propi, com per la història, però haig de reconèixer també que era la primera vegada que assistia al cinema en 3D i potser això em va influir. Personalment soc de les poques persones que conec que considera Avatar una pel·licula absolutament espectacular en pràcticament tots els sentits, tampoc el jurat dels Oscars de l'any passat va semblar estar d'acord amb mi, amb lo qual no tinc tant clar que les seqüeles tinguin l'èxit assegurat abans d'estrenar-se com semblen considerar la gent de Fox Filmed Entertainment.
Esperarem a veure què passa, però no cal ser molt llest per intuir que si per fer la primera varen caldre deu anys de feina, una segona i una tercera part fetes en tres i quatre anys respectivament i de forma simultània responen més al criteri econòmic d'aprofitament i rendibilització de tot un món virtual que ja esta dissenyat, modelat, creat i digitalitzat que no pas a la demanda del públic o a les aspiracions artístiques del director. Per tant i tenint en conta als preus que esta el cinema, crec que per aquestes, com es diu habitualment, m'esperaré als DVDs.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada