dijous, 14 d’octubre del 2010

Debat en castellà per ser President de la Generalitat?

Avui m'he llevat amb l'impacte de saber que s'està plantejant la possibilitat de realitzar un debat en castellà a una televisió d'ambit espanyol entre els dos grans cadidats a ser President de la Generalitat.
La idea em sembla absurda i ofensiva, digna d'Intereconimia, però per sorpresa meva i enèsima humillació pel país, la idea ve de l'actual President de la Generalitat! Com és possible que haguem arribat fins a aquests extrems? Com hem permès que aquesta situació degenerés fins al punt en que el President de la Generalitat de Catalunya proposi un debat en castellà entre candidats a la mateixa?
És evident i comprensible que el Sr. Montilla sortiria àmpliament beneficiat davant del candidat principal de l'oposició d'un debat en castellà, no tant perque aquseta és la seva llengua materna sinó perque es molt obvi que el català no ho és, i sobretot perque és la llengua del públic al que vol arribar. Entenent tots els motius i per molt que ho necessiti tal i com van les enquestes, haig de dir que en aquesta cursa no s'hi val tot. No podem trepitjar, per no dir despreciar, una part tant important de la nostra història i de la nosta lluita per mantenir, conservar i dignificar una llengua perseguida històricament i també actualment amb molta malícia.

Espero que tots posin seny a la situació, deixin apart interessos i pors, i em refereixo ara al Sr. Mas, i descartin anar a un canal espanyol a demanar l'aprovació d'Espanya en castellà per ser presidents de la Generalitat de Catalunya. Ni ens la donaran ni la necessitem, és més, no la volem.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada