dissabte, 23 d’octubre del 2010

Més aprop de la independència

Em van saltar llàgrimes d'orgull el divendres quan vaig sentir al President de la Federació Asturiana de Futbol, Maximino Martínez, qualificar a l'entrenador del Barça Josep Guardiola de "prácticamente extranjero" per ser "catalán".Aquest tipus de mostres de suport son les que necessitem de l'Espanya plural i comprensiva alhora de solidaritzar-se amb a les nostres aspiracions independentistes. 
El tema en qüestió era el fet que tant l'entrenador del Madrid com el del Barça es van negar a priori a permetre a cap dels seus jugadors 'campeones del mundo' a anar a recollir el Premio Príncipe de Asturias en nom de La Roja. Segons el dirigent asturià, "Mourinho es de Portugal y Guardiola es catalán, asi que igual no deben saber la que significan los Premios Príncipe de Asturias. Son dos entrenadores prácticamente extranjeros". Gallina de piel.
I quan semblava que la polèmica quedaria aquí degut a que el Barça finalment va enviar a Xavi a recollir el fotut premi, prèvia trucadeta de la Casa Reial a Sandro Rossell per fer-lo passar per l'aro, va aparèixer Josep Guardiola. En Pep, preguntat per la frase de la polèmica, i un cop més creant escola, va contestar: "Las parabras se definen por sí mismas. Sin comentarios. Podemos coger algo buena de todos, de bascos, de gallegos... Entre todos podemos ser mucho más ricos. Si dicen esto es que no hemos entendido nada."

Em sembla increïble la sort que tenim els barcelonistes amb l'entrenador del primer equip de futbol, però no pels seus mètodes de treball, visió del joc, implicació amb el club o èxits esportius, sinó per la seva immensa dimensió personal, que traspassa els límits del món futbol per convertir-se en una filosofia de vida, i projecta el Barça  i el nostre país molt més enllà de l'àmbit esportiu. De la mà d'aquesta naturalitat i convicció arribarem de segur algun dia a la independència, per ara ja sabem que a Astúries hi tenim un aliat.

Krusty

1 comentari:

  1. quin honor que des de fora de catalunya ja et mirin com "no espanyol" :p

    el meu lobby per fi comença a veure el seu producte!! x

    ResponElimina