dimecres, 20 d’octubre del 2010

Novena vaga general a França

M'he quedat astorat quan he sentit que a França estaven fent la novena vaga general en protesta de l'augment de l'edat de la jubilació. Novena!
Osti si n'hem d'aprendre d'aquests francesos, i és que segons les enquestes, el 71% dels francesos dóna suport a les protestes, hi ha previstes per avui 266 manifestacions, 2.500 benzineres estan bloquejades, s'han anul·lat 146 vols des d'Espanya degut a la vaga, 379 instituts estan afectats i no es publiquen diaris, i parlem d'allargar l'edat de jubilació dels 60 als 62 anys! Aquí es parla de passar dels 65 als 67 i no tenim ni la unitat, ni la força ni la responsabilitat per queixar-nos de forma visible. Quina vergonya.
Parlant amb un company francès ens deia que les protestes varen començar simplement com una queixa contra les impopulars mesures que vol imposar el govern de Sarkozy i que progressivament s'han anat convertint en massives mostres de rebuig cap al propi president i les seves polítiques de retallar drets socials adquirits amb molt d'esforç alhora que raspalla i facilita les coses als que més tenen.

El que més greu em sap és pensar que el dia de demà, quan els meus fills em preguntin per que les condicions laborals que tenen son absolutament cruels i miserables respecta a la resta d'Europa, només podré respondre que és per que la generació dels seus pares estava més preocupada per cobrar un trist dia de sou més que no pas per lluitar per fer un país millor pel dia de demà.

Krusty

2 comentaris:

  1. És la 6º en un mes !! Tant diferents poden ser les persones encara que només les separin menys de 500km ??

    ResponElimina
  2. Ells porten molts més anys que nosaltres de democràcia, suposo que per això tenen tants més aventatges socials.

    ResponElimina