diumenge, 9 de gener del 2011

Pluja d'ocells morts

M'ha frapat la notícia de que desenes d'ocells, una quantitat que podria arribar a un centenar, han aparegut morts a la localitat sueca de Falköping, per causes que encara es desconeixen. Els veterinaris estan analitzant els cadàvers recollits, però alguna cosa passa ja que també a Arkansas, a la localitat de Beebe, als Estats Units, es van registrar 5.000 ocells morts a la matinada de Cap d'Any i també han aparegut uns 500 ocells morts (merles i estornells) a Pointe Coupee, Louisiana.
El fenomen sembla haver-se globalitzat ràpidament, mentre els especialistes semblen negar l'evidència apuntant que les defuncions d'aus poden explicar-se per qüestions de desorientació o focs d'artifici i que es tracta d'episodis aïllats. Tot i així, és innegable l'esgarrifança de la imatge de caire apocalíptic de cadàvers d'ocell caient del cel. Sense voluntat de ser exagerat, em sembla que la notícia és intensament pertorbadora, i no em satisfan les explicacions donades fins al moment. També hi ha qui busca coincidències entre aquesta misteriosa tragèdia i l'aparició recent, el 30 de desembre de l'any passat, de més de 100 mil peixos mort flotant al riu Arkansas ocupant un tram de 30 quilòmetres.

El que em costa de creure és que això siguin simplement situacions aïllades sense cap desencadenant comú. Potser no és un presagi de la fi de la vida a la Terra tal i com la coneixem, però tampoc és fruit dels petards, és evident per mi que aquí passa alguna cosa i seria hora d'anar-nos plantejant seriosament què es abans no sigui massa tard.

Krusty

2 comentaris: