dijous, 13 de gener del 2011

Tura contra Trias

La carismàtica i catalanista Montserrat Tura ha comparegut aquest matí a la seu de Barcelona Ciutat del PSC per tal d'anunciar que forçarà unes primàries en què es decideixi qui serà candidat a l'alcaldia de Barcelona per part del PSC. L'exconsellera ja havia insinuat que avaluava aquesta possibilitat, que frustra la voluntat de l'alcalde Hereu de ser únic candidat per part dels socialistes. 

Tura ha defensat els processos de primàries com a "sans i bons" per a la democràcia i que, per tant, confirma que es presentarà a unes primàries per ser candidata socialista. "No és que em vulgui presentar només a unes primàries, vull ser l'alcaldessa de Barcelona". Preguntada sobre la relació amb Jordi Hereu, Tura ha dit que li té el màxim "respecte" i també una "franca i sincera estimació". I que precisament això facilita un "procés d'elecció de candidats i candidates interessants". L'exconsellera ha dit també que hi posarà "capacitat de treball, voluntat de servei, experiència política i de gestió, i la inesgotable confiança que les coses poden sempre millorar si ens esforcem".

"Hereu planta cara al PSC", diu en portada El Periódico, que converteix en protagonista de la jornada l'actual alcalde, i no Montserrat Tura. El rotatiu afegeix que "L'alcalde defensarà demà la seva candidatura davant Montilla". Els mateixos protagonistes són els que trobem a la portada de l'Avui, que titula amb un contundent "Tura repta Hereu". En la mateixa línia, l'edició d'El Punt de Barcelona parla d'"Alta tensió en la cursa per l'alcaldia de Barcelona" i La Vanguardia també es refereix al debat intern del PSC, assegurant que "Montserrat Tura disputa a Hereu la candidatura a l'alcaldia", tot i que ho situa com a tema secundari.

Montserrat Tura Camafreita (Mollet del Vallès, 1954), metgessa de professió, va fer la major part de la seva carrera política com a alcaldessa de la seva ciutat natal, entre 1987 i 2003. Diputada des del 1995, va ser consellera a l'ombra de Medi Ambient mentre Maragall era cap de l'oposició. Quan el PSC va guanyar les eleccions, Maragall va comptar aleshores amb ella per dirigir el departament d'Interior. Durant el govern de José Montilla va passar a Justícia, cosa que ja va ser interpretada com un allunyament forçat respecte de les seves preferències, suposadament motivat per el seu to marcadament catalanista. Amb el pas del PSC a l'oposició, Montserrat Tura ha estat designada membre de la mesa del Parlament, una posició que aparentment també l'allunyava de la primera línia de foc a la qual li agrada estar, demostrant la tendència del partit a allunyar-se de Catalunya per apropar-se a Madrid.

La resposta del PSC menys catalanista no s'ha fet esperar, "Crec que Jordi Hereu és un molt bon alcalde i la continuïtat dels alcaldes que han fet bona gestió és bona en política", ha assegurat a RAC1 el secretari d'organització del partit, José Zaragoza, que ha afegit que encara han d'escoltar quina és la proposta de Montserrat Tura. Tot i així, Montserrat Tura guanya de moment la primera ronda de les primàries, i amb una gran diferència sobre Jordi Hereu segons les enquestes posades en marxa aquest matí per molts mitjans de comunicació, que donen una victòria amplíssima a l'exconsellera per davant de l'actual alcalde. Per la seva banda, Jordi Hereu assegura en una entrevista que li fa avui El País que té "ganes de seguir" i que "serà un plaer debatre amb Tura sobre el model de ciutat de Barcelona".

Montserratturabcn.cat és la pàgina web a través de la qual l'exconsellera de Justícia ha començat a recollir suports aquest matí per representar el PSC a les eleccions a l'alcaldia de Barcelona, Tura, que ja té 4.999 amics al seu perfil personal de Facebook, hi explica que ha "treballat al servei del país des del Govern de la Generalitat". I interpel·la la ciutadania a donar-li suport per continuar servint el país, ara fent-ho "des de la capital de Catalunya, posant al servei dels barcelonins i les barcelonines" la seva "capacitat de treball" i la seva "voluntat de servei".Conclou la presentació de la web assegurant que "dins d'un partit polític el curs de les coses pot ser canviat per la voluntat i la mobilització dels seus afiliats".

La reacció de la oposició no s'ha fet esperar, Trias ha reconegut avui a Els matins de TV3 que el deixa "desconcertat" que "el partit que governa no sap qui es presentarà" quan queden només quatre mesos per a les eleccions. En la seva opinió, "muntar tot aquest espectacle" en aquest moment "és una equivocació". Què ha de dir el pobre Trias, que ja va dir que dedicaria la resta de la seva vida política a ser alcalde de Barcelona, s'ho veia ja fet, i de sobte es troba amb una possible rival que sí te opcions reals de robar-li el tron que donava per fet. Personalment estic encantat amb la idea de tenir finalment unes eleccions de veritat a l'alcaldia de la meva ciutat, Barcelona. Ja era hora, sense cap dubte Trias contra Tura pot ser un dels combats polítics de l'any, i sobretot ens pot oferir argumentacions i punts de vista reals i responsables, cosa que fa temps que es troba a faltar a la fins ara demagògica i obscura alcaldia de la ciutat.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada