divendres, 21 de gener del 2011

Els Globus d'or exploten a la cara de Ricky Gervais

Ricky Gervais és, des d'aquest diumenge, persona non grata a la catifa vermella dels Golden Globes, és a dir, els Globus d'or. La gala va ser vista per més de 17 milions de persones, un 14% més d'audiència que en l'edició de l'any passat a pesar del suposat desastre en l'elecció del presentador, del que l'associació responsable dels premis va dir a posteriori que "quan contractes un humorista com Ricky Gervais t'arrisques a comentaris escandalosos, però en aquesta ocasió s'ha passat de la ratlla, no podem consentir-ho". 
L'actor, humorista, guionista i músic britànic ja ho va anunciar abans que comencés la gala: "Quan es vegi el guió tothom s'adonarà que serà l'últim". Dit i fet. La Hollywood Foreign Press Association (HFPA) va anunciar ahir que Gervais mai més tornarà a presentar la gala. Les seves bromes sobre l'escenari no van agradar a alguns dels assistents a la cerimònia i, segons ha afirmat un dels membres de l'entitat organitzadora, "els representants d'alguns actors han trucat per queixar-se".

Per als que el nom no us digui res, us diré que Ricky Gervais és per exemple co-creador de la mítica sèrie The Office en la seva versió d'Anglaterra, o com a personatge a Extras. Jo personalment el vaig conèixer a la pel·lícula "Increible, pero falso" (The invention of lying) de l'any 2009, dirigida, escrita i protagonitzada per Gervais, en la que també actua Jennifer Garner, pel·lícula realment interessant.

El primer a patir els atacs mordaços de Gervais va ser Charlie Sheen, l'actor de la sèrie Dos hombres y medio. "Aquesta és una nit de festa i borratxera, allò que Charlie Sheen anomena esmorzar", va dir l'humorista només començar el monòleg inicial. Tot i l'absència de Sheen, Gervais va continuar recordant-lo, tant a ell com les festes privades amb actrius porno que "després presenta a la seva dona", que és l'última barbaritat perpetrada mediàticament per l'altrament graciós Charlie Sheen.

Els que sí que eren a la cerimònia són els protagonistes de The Tourist, Johnny Depp i Angelina Jolie. Sobre la pel·lícula, Gervais va assegurar que no l'havia vist, però va assegurar que els donaven el premi per assegurar-se la seva presència a la gala i va afegir "m'han dit que hi ha hagut suborns" referint-se a l'adjudicació dels premis. També es va permetre un acudit sobre el nens del tercer món, dels que va dir que "son feliços quan veuen una estrella de Hollywood", afegint que "quan veuen Angelina Jolie tots criden: Mama!" en referència a la tendència de l'actriu a adoptar nens del tercer món, acudit fortament criticat. Burlesque, però, tampoc es va quedar enrere en les acusacions de suborn del presentador, que va fer broma amb un viatge dels membres de la HFPA, l'associació que entrega els premis, a Las Vegas per assistir a una projecció de la pel·lícula. "Van portar alguns a veure la Cher en concert. Com pot considerar-se això un suborn? De debò que vols anar a veure la Cher? No. Per què? Perquè no estem al 1975", va etzibar Gervais.

Tom Cruise i John Travolta també van ser presents a les crítiques de Gervais. D'ells va dir que "s'entesten a fer d'heteros quan són gais i pertanyen a la Cienciologia". L'inspirat presentador també es va referir a Bruce Willis com el "pare d'Aston Kutcher", de 32 anys i que està casat actualment amb la seva exdona Demi Moore, i també va fer broma de Mel Gibson i la seva fòbia als jueus. Va tenir temps també de comentar el "Photoshop" excessiu del cartell de Sexo en Nueva York 2, però el moment estel·lar de l'actuació de l'humorista anglès i que més rialles va produir fou l'escenificació d'una escena de sexe entre l'amo de la revista Playboy, Hug Hefner, i la seva jove dona relacionat amb la sèrie The walking dead i insinuant que Hefner és ja a la seva edat un mort vivent. Es va referir a la categoria de millor pel·lícula estrangera com "aquella categoria que no importa a ningú dels Estats Units" i va acabar d'escandalitzar l'audiència amb un "gràcies a Deu per fer-me ateu".

Preguntat Ricky Gervais sobre el ressò dels seus acudits, s'ha preguntat "Per què han d'exagerar-ho tot?" responent a continuació que "perquè és més interessant que dir que tot va anar be". Finalment ha afegit sobre els rumors que a vestidors hi havia mala maror que "Això és el que realment va passar: Bruce Willis i Sly Stallone van començar a pegar-me però Alec Baldwin i Mark Walberg s'hi van posar per ajudar-me". Personalment, tots els acudits em semblen bons i crec que els personatges famosos, més els d'èxit, haurien d'aguantar aquestes coses amb humor. Potser Ricky Gervais mai més tornarà a trepitjar la catifa vermella del Globus d'Or, però sens dubte, la seva actuació ha estat una de les més sonades i gracioses de la història d'aquests guardons

Krusty

1 comentari:

  1. Més reaccions a l'actuació en la gala del criticat Ricky Gervais. El creador de Virgen a los 40, Judd Apatow, presentant la gala dels Producerd Guild Award a la mateixa sala on havien fel els Globus d'Or, va comentar de Gervais que "crec que va ser miserable". Ha afegit que "no puc fer cap broma sobre la seva pel·lícula, The invetion of lying, per que no l'he vista, vosaltres no l'heu vista, ningú no l'ha vista, així que la broma no funcionaria".

    ResponElimina