dimecres, 19 de gener del 2011

Montserrat Caballé es retirarà als 80 anys

La mundialment coneguda soprano Montserrat Caballé ha anunciat aquesta setmana la seva intenció de fer una gira “d'adéu” quan compleixi 80 anys, d'aquí a poc més de dos anys. Així ho va dit l'artista a Saragossa durant la presentació de la cinquena edició del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé que se celebrarà a l'Auditori de la capital aragonesa del 4 al 10 de setembre d'aquest any.
Per aquest concurs ja han passat més de 1.300 joves cantants dels cinc continents. La soprano també va reconèixert que té “moltes peticions” d'altres ciutats d'Espanya i del món per acollir el Concurs Internacional de Cant, però el seu desig és mantenir-lo a Aragó, territori al qual està unida per vincles familiars, ja que el seu marit, el tenor Bernabé Martí, va néixer a Villarroya de la Sierra (Saragossa), i pel seu amor a la Verge del Pilar i al Crist que alberga el temple. “Hi ha llocs que t'ofereixen el que vols” però “aquí em sento mare dels alumnes i filla d'Aragó” i l'”enorgulleix” celebrar en aquesta ciutat el concurs que porta el seu nom, va declarar Caballé, que va afegir que “m'enorgulleix dir que molts dels grans cantants s'han llançat des del concurs de Saragossa”.
Després de 56 anys en la música, segons va confessar, li agradaria fer una gira per tots els escenaris en els quals ha cantat al llarg de la seva trajectòria artística quan faci els 80 anys, el 12 d'abril de 2013, com a primer pas cap a la retirada definitiva. 
Montserrat Caballé, de nom complet María de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch, i de sobrenom "la superba", va néixer el 12 d'abril de 1933 a Barcelona. Va estudiar 12 anys al Conservatori de Música del Liceu debutant als escenaris l'any 1955 al Teatre Fortuny de Reus. A partir d'aquí la soprano lírica ha interpretat més de 80 personatges operístics que van des d'òpera barroca, fins a Verdi, Wagner, Puccini i Richard Strauss, passant inclús per una petita incursió al món del cinema en la pel·lícula Romanza final (Gayarre), cinta biogràfica sobre Julián Gayarre dirigida per Josep María Forqué. 
En els darrers anys s'ha dedicat també a diverses activitats benèfiques, ha creat una fundació per ajudar els nens necessitats de Barcelona i ha exercit d'ambaixadora de la UNESCO, probablement per contrarrestar el fet que sempre ha estat al costat dels més acaudalats. Tot i així, ha aconseguit miraculosament passar desapercebuda en els diversos períodes convulsos de la nostra història mantenint-se sempre bastant al marge de la política.
La cantant quedarà en la retina i els cors de tots els no entesos en òpera com jo sobretot per aquell fantàstic duet que va formar amb el ja difunt Freddie Mercury cantant la cançó homenatge a Barcelona en motiu dels Jocs Olímpics de 1992, de la qual us poso el vídeo a continuació.
Des d'aquí simplement homenatjar la seva espectacular trajectòria i desitjar-li un bon final de carrera que culmini degudament la vida professional d'una de les artistes més famoses i amb més projecció internacional del nostre país.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada