divendres, 14 de gener del 2011

Porque hay coses que nunca se olvidan

M'ha sorprès molt saber que el curtmetratge Porque hay coses que nunca se olvidan del director espanyol de 32 anys, Lucas Figueroa, ha entrat al llibre Guinness de rècords per ser el més premiat de la història mundial. Ja gairebé porta 300 guardons en un any i mig, entre el Festival de Cinema de Terror de Sant Sebastià, el de Roma i d'altres certàmens del Regne Unit, els Estats Units, Alemanya, Tokio, San Sebastián, Berlín, Los Angeles, New York, Delhi, Lund, Buenos Aires, Rio, Lisboa, Austin, Estambul, Sydney i Polònia. Apart, ha estat preseleccionat per els Oscars i nominat als premis Goya.
Es tracta d'una genial aposta per l'humor negre, segons Figueroa, “el més universal que existeix”, de només tretze minuts, rodada a Segòvia però ambientada al Nàpols dels anys 50. Produït per LMF Films, conta amb la presència dels futbolistes Fabio Cannavaro i Amedeo Carboni
A continuació us poso el curt, mireu-lo sense tenir en ment que és el curt més premiat de la història i a veure què us sembla.

Figueroa va néixer l'any 1978 i, tot i que és fill de pares espanyols, va néixer a l'Argentina. És autor d'altres curts com Boletos por favor i Con que 24. I pocs com ell poden presumir de ser un mestre en molts camps. A Porque hay cosas que nunca se olvidan s'ha encarregat del muntatge, part de la producció, la direcció artística i la banda sonora. Ara espera que l'èxit el dugui a noves fites i afirma que “el curt és un format en si mateix; però en el meu cas espero que sigui un camí per arribar a fer un llargmetratge”. Actualment el director prepara un llargmetratge a Hollywood i dos a Espanya.


Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada