dimarts, 18 de gener del 2011

El discurs del Rei

Ahir vaig tenir el plaer de veure l'excel·lent pel·lícula El discurs del Rei (The King's speech) als Cinemes Verdi de Barcelona i haig de dir que és clarament la millor que he vist en el que va d'any 2011. La pel·lícula, de producció anglo-australiana, i dirigida per Tom Hooper, director de la genial The Damn United, parteix d’una anècdota de la història real anglesa per narrar-nos uns esdeveniments basats en la superació personal, l'amistat interclassista i la dignificació de la política. A més de ser molt benevolent amb la monarquia, és clar, però deixant molt clar quin era ja el paper de la família reial en aquella època, el de ser simplement actors en representació i com a suport de tot un país.
Podríem dir que la trama del film és previsible, que ho és, però no deixa de ser un plaer intens veure Colin Firth brodant magistralment el difícil paper de tartamut, sense exagerar ni sobreactuar, i l'immens Geoffrey Rush clavant una vegada més un paper que li sembla fet a mida. Acompanyant-los podem trobar actors tant espectaculars com Helena Bonham Carter en el paper de Queen Elisabeth, Guy Pierce fent de l'exelebrat germà de Firth, Eduard VIII, o el sempre perfecte Michael Gambon interpretant al pare de tots dos, el Rei Jordi V.
Com era d'esperar, l'actor Colin Firth va guanyar recentment el Globus d'or al millor actor en pel·lícula de drama per la seva interpretació del Rei Jordi VI, i és que certament, com ens té ja acostumats, fa un paperàs només igualat en la pel·lícula per el personatge de Lionel Logue, interpretat per l'australià Geoffrey Rush.
A destacar la visió interna que ens proporciona la cinta d'una època convulsa de la monarquia anglesa en moments tant crucials com els que varen precedir a l'esclat de la segona guerra mundial. Us recomano enèrgicament que no us perdeu aquesta petita meravella que com a mínim us garantitzarà passar una bona estona, cosa que al nivell i preus al que esta el cinema avui en dia ja és molt.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada