dimarts, 11 de gener del 2011

Leo Messi guanyador de la Pilota d'Or 2010

Andrés Iniesta, Xavi Hernández i Leo Messi optaven ahir a la FIFA Pilota d'Or entregada per la revista France Football, que finalment ha estat per l'argentí amb un 22,65% dels vots, per davant d'Iniesta, amb un 17,36% i de Xavi, amb un 16,48%. Però més enllà del resultat final de les votacions que han fet 48 seleccionadors i 40 capitans de les seleccions dels països, el món del futbol ha premiat el Barça i el model formatiu i de joc que el club representa, incloent també en l'onze ideal de l'any a Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Villa i Messi, cinc dels quals venen de la pedrera blaugrana. Cal destacar també la presència al onze del guapo i sobretot l'antipàtic Cristiano Ronaldo, l'únic jugador de l'onze que no ha guanyat absolutament cap títol l'any 2010, i la presència del qual respon a criteris més mediàtics que no pas d'èxits futbolístics.

Pel que fa al millor entrenador de l'any, tal com s'esperava, l'escollit ha sigut José Mourinho (35,92% dels vots), però que recull el premi pels tres títols que va aconseguir amb l'Inter de Milà, la Copa, la Lliga i la Lliga de Campions. El seleccionador estatal Vicente del Bosque ha estat segon, amb el 33,08% dels vots, mentre que el blaugrana Pep Guardiola ha acabat tercer i ha rebut el 8,45% dels vots.
Tot just l'any en què els dos grans premis individuals, la Pilota d'Or i el FIFA World Player, s'unifiquen en un sol guardó, són tres jugadors d'un mateix club els que ocupen el podi. Una circumstància que només s'havia produït els anys 1988 i 1989, quan el Milan d'Arrigo Sacchi va situar tres dels eus jugadors en el podi; el primer cop, Van Basten, Baresi i Rijkaard, el segon, Van Basten, Gullit i Rijkaard. Aquesta vegada, però, els tres són formats en el mateix planter, el de la Masia.
Els tres finalistes a la Pilota d'Or fa més de 10 anys que vesteixen la samarreta del Barça. Xavi, Iniesta i Messi van arribar al club de ben petitets i han vestit gairebé durant tota la seva carrera esportiva de blaugranes, sempre destacant per la seva humiltat dins i fora el camp i l'orgull que senten per els colors.

Xavi va arribar el juliol del 1991 a La Masia i durant molts anys els seus familiars el van acompanyar als entrenaments. Quan va entrar al futbol de base, el de Terrassa tenia 11 anys, posteriorment va arribar al primer equip de la ma de Van Gaal cridat a ser el successor de Josep Guardiola. Dimecres 26 de gener farà 31 anys. És a dir, gairebé 20 anys defensant els colors del Barça.

Andrés Iniesta, per la seva banda, va ser descobert en un torneig de futbol 7 aleví, el de Brunete, l'any 1996 jugant amb l'Albacete. Si això era al juliol, al setembre el Barça el va incorporar. Va arribar a la disciplina blaugrana amb 12 anys i ara en té 26, fa ja 14 anys que defensa la samarreta blaugrana.
I per últim, el guanyador de la Pilota d'Or 2010, l'argentí Leo Messi, fa poc que ha complert els 10 anys vestint la samarreta del Barça. El davanter va arribar a finals de l'any 2000, quan Carles Rexach el va veure en un partit organitzat només per veure'l jugar. Després va firmar-se el famós contracte amb son pare en un tovalló d'un restaurant de Barcelona per assegurar-se la seva permanència al club. Messi tenia 13 anys i ara en té 23 i és oficialment el millor jugador de futbol del planeta.

Ha passat més d'una meitat de segle des que Luis Suárez va donar al Barça la primera Pilota d'Or de la seva història. Aquella temporada havia guanyat la lliga espanyola i la vella copa de Fires. Des de llavors, han estat cinc els blaugrana que han aixecat la Pilota d'Or de manera oficial: el grandíssim Johan Cruyff els anys 1973 i 1974, el carismàtic Hristo Stòitxkov el 1994, Rivaldo el 1999, Ronaldinho el 2005 i Messi l'any passat. Se'ls hauria d'afegir, però Ronaldo i Figo ja que el brasiler va aconseguir el guardó com a jugador de l'Inter, però després d'haver militat mig any al Barça, i al portuguès li va succeir el mateix l'any 2000 amb la samarreta del Real Madrid, que l'havia fitxat pocs mesos enrere. I tenint en compte que l'actual Pilota d'Or s'acaba de fusionar amb el FIFA World Player també s'hauria de tenir en compte com a precedent el guardó que la FIFA va lliurar a Romario, el jugador de dibuixos animats, com a millor jugador de l'any 1994. En total, doncs, serien nou blaugrana en el cim del futbol mundial i el nom del desè és definitivament el gran Leo Messi, que la guanya per segona vegada.

En aquests moments més que mai, valorem el compromís, l'educació i l'esforç per davant del negoci en què s'ha convertit el futbol, que no podem oblidar-ho, només és un esport. És el sentiment blaugrana el que fa gran el Barça i mou milions de persones apart de diners, mai al revés senyor Rossell. És la cuidadíssima formació futbolística i humana el que ens ha portat a aquest èxit històric, no el talonari ni els patrocinis, siguem-ne tots conscients.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada