dissabte, 22 de gener del 2011

La red social

Dijous vaig anar al cinema Aribau de Barcelona a veure "La red social" (The Social Network) i haig de dir que és una pel·lícula que s'ha de veure en els temps que corren, però no cal gastar-se els calerons anant al cinema a veure-la. No em malinterpreteu, és una pel·lícula absolutament genial, amb un ritme frenètic i una excel·lent direcció que la converteixen, per mi, en una de les pel·lícules de l'any. Esta dirigida per David Fincher, responsable d'èxits com Seven, The game, El club de la lucha o El curioso caso de Benjamin Button, i protagonitzada per Jesse Eisenberg, el jove actor de Bienvenidos a Zombieland, en el paper del genial Mark Zuckerberg, creador de Facebook.
Com sempre, una bona pel·lícula es basa en una molt bona novel·la, en aquest cas "The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal", escrita per Ben Mezrich l'any 2009 segons les experiències d'Eduardo Saverin, co-fundador de Facebook.
Cal destacar la presència en el film de l'actor, anteriorment cantant de 'N Sync, Justin Timberlake, que interpreta magistralment el paper de Sean Parker, creador de Napster que va pujar posteriorment al carro de Facebook, ajudant a convertir la web en el que és avui en dia, un fenomen mundial amb més de 500 milions d'usuaris.
A remarcar també la brillant interpretació de Jesse Eisenberg en el paper de l'informàtic ara multimilionari més jove del món i creador de Facebook, Mark Zuckerberg. Aquest intel·ligent adolescent va ser capaç d'arrancar una xarxa social exclusiva des de la seva universitat primer, a les més importants dels Estats Units després, a les d'Europa a continuació i finalment obrir-la a nivell mundial portant l'empresa Facebook a una valoració actual de més de 25 mil milions de dòlars, enrevessat procés que ens mostra la pel·lícula.
Finalment, aconsellar-vos que mireu la pel·lícula, que ens ensenya fins on pot arribar una bona idea si es gestiona adequadament i quin és el preu que un ha de pagar per arribar a un èxit tant bestial com és el cas. Us garanteixo que seran 120 minuts ben aprofitats i sobretot entretinguts, que us provocaran irrefrenables ganes d'entrar al vostre Facebook, si en teniu, i buscar-hi els protagonistes d'aquesta fascinants història d'ambició, traïció, complexes, negocis i relacions socials per internet.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada