dimecres, 5 de gener del 2011

La carta als reis

Estimats reis, aquest any us vull demanar diverses coses i espero que atengueu les meves peticions tot i que ni soc un nen ni me les mereixo. La primera i principal és una mica d'austeritat, en temps de crisi com els que vivim, no és acceptable que el Rei i la Casa de Su Majestad el Rey es gastin el que es gasten.
Vull recordar-vos que si l'any 2006 el pressupost assignat a vosaltres pels Pressupostos Generals de l'Estat per al manteniment de la família reial era de 8,05 milions d'euros, va pujar a 8,28 milions l'any 2007 i a 8,6 l'any 2008, molt per sobre de que puja l'IPC i del que aconsella la decència, sobretot si tenim en conta que en general els sous de la gent fa anys que estan congelats, i això el que encara mantenen la feina, cosa que actualment podem qualificar de miracle. És cert també que el pressupost de cara al 2011 s'ha reduït, però només un 5,2% davant al 6,3% per exemple en que s'ha reduït el sou del president de l'estat espanyol o el 9,3% en que baixa la despesa per al Consejo de Estado.
I és que una vegada més la Constitució ens fa la guitza, ja que en ella consta que la Casa de su Majestad el Rey ha de rebre diners de tot el poble, un afegit de 5,9 milions per exemple al 2008, per pagar als seus més de 130 treballadors i ajudar al Rei ja que "tiene como misión servirle de apoyo en cuantas actividades se deriven de sus funciones como Jefe de Estado". També ens imposa que, per la seva banda, El Rey recibe una cantidad global para el sostenimiento de su Familia y Casa, y distribuye libremente la misma", pressupost al que m'he referit anteriorment.
També vull demanar-vos, reis, a aquestes alçades ja us haureu adonat que em refereixo a Juan Carlos i Sofia, que deixeu estar ja el famós discurs de nadal, que va baixar d'audiència per tercer any seguit tot i emetre's en més televisions que mai. El missatge reial va tenir una mitjana de 7.120.000 espectadors i un 65,6% de quota, sumant les 33 cadenes que el van emetre; aquesta xifra suposa un descens d'uns 860.000 espectadors i 6,4 punts de quota respecte a l'any passat (7.979.000 i 72%), quan el van oferir 29 canals. Com deia, és el tercer descens consecutiu i des del 2007 ja s'acumula una baixada d'1,6 milions d'espectadors i 17,5 punts. Per tant, de cara a l'any que ve, considereu estalviar-vos l'esforç.
Finalment, vull demanar-vos, simple i clarament, que treballeu o marxeu. No sou pròpis del mon tecnològic, mediàtic i lliure en el que vivim actualment, i tant les vostres idees, com les vostres opinions, intencions o representació són ja inútils i innecessàries. Així que siusplau, pugeu als vostres camells i aneu fent via per exemple cap a orient, que és ple de països emergents amb molt futur i grans economíes capaces de mantenir-vos i mimar-vos com us mereixeu. Bon voyage majestats.

Krusty

1 comentari: