diumenge, 20 de febrer del 2011

Winter's Bone

Una altre de les nominades a millor pel·lícula en els Oscars 2011 és la desconeguda Winter's Bone, dirigida i escrita per Debra Granik, opta a 4 estatuetes i ha estat citada com a la número 1 de l'any el el top ten del New York Magazine.
Protagonitzada per la jove Jennifer Lawrence, que ja ha estat premiada per la seva actuació en diversos festivals, la pel·lícula conta també amb John Hawkes com a actor secundari, que va actuar per exemple a American Gangster i La tormenta perfecta, però que la seva cara us sonarà a tots per múltiples intervencions en sèries com Doctor en Alaska, Expediente X, Urgencias, Perdidos, CSI, 24, Monk, Psych o Sin rastro. També com actor secundari hi trobarem Garret Dillahunt, que de destacat ha fet: No es país para viejos, dels Cohen, i The Road, amb Viggo Mortensen.
Personalment us puc dir que la pel·lícula és d'aquelles fosques on una història de caire humà es desenvolupa en un ambient rural nord-americà de pocs recursos i menys cultura. El films ens endinsa amb força traça en la supervivència del dia a dia d'una família completament desestructurada que es veu abocada a perdre tot el que te per culpa d'un irresponsable pare ex-convicte. Sobta per poc habitual el retrat que fa la pel·lícula d'una Amèrica profunda enfonsada física i moralment per el tràfic i sobretot el consum de "crack", aportant una interessant visió d'aquesta, molt igual en aparença però profundament diferent en el fons. Només recomanable per els amants del drama humà descafeïnat a l'americana.


Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada