dissabte, 19 de febrer del 2011

Steve Jobs, co-fundador d'Apple

Avui vull parlar d'un home que podem dir clarament que es menja el món, que el devora, em refereixo a Steve Jobs, president i co-fundador d'Apple i un dels grans pensadors i visionari dels nostres temps.

Fa un quart de segle un nou estri arribava al mercat per revolucionar la forma de treballar i gaudir del temps lliure: Apple llançava al mercat el Macintosh, més conegut posteriorment com a Mac, que era el primer ordinador comercial amb ratolí i interfície gràfica i que va arribar al mercat el 24 de gener del 1984 amb un microprocessador Motorola 68000 i un preu de 2.500 dòlars. Apple va llançar el seu nou producte amb un anunci de televisió que va dirigir Ridley Scott, que es va veure només un cop i que va costar 1,5 milions de dòlars. Començava la brillant carrera d'un tal Steve Jobs que culminava un projecte que va començar als 16 anys. Macintosh va suposar un abans i un després de la informàtica i va introduir un canvi radical en la forma en què els usuaris es relacionaven amb les màquines que va canviar el futur per sempre.

Apple computer va ser creada per un jove Steve Jobs y Steve Wozniak l'any 1976, aportant Wozniak la lògica i l'electrònica i Jobs la visió comercial i de futur que va portar a la companyia a revolucionar el món de la informàtica una vegada i una altra. 
Després de molts èxit i també moltes tensions per la constant mirada cap al futur del genial Steve Jobs, Apple Computer va despatxar-lo junt amb 1.200 treballadors més a pesar de ser-ne el fundador. És aleshores quan l'incansable Steve Jobs, amb 30 anys, inverteix 7 milions de dòlars per crear l'empresa NeXT i compra per 10 milions de dòlars una empresa de gràfics per ordenador anomenada The Graphics Group, que renombra com a Pixar. L'any 1996 NeXT és adquirida per Apple per ser la base de tota una nova línia que comença amb l'iPod i que fins ara sembla no tenir fre, tornant Steve Jobs per la porta gran com a director executiu d'Apple.
Apart, l'empresa Pixar acaba estrenant amb gran èxit el primer llargmetratge fet íntegrament per ordenador de la història del cinema l'any 2006, Toy Story, i és comprada per la multinacional Walt Disney per 7.400 milions de dòlars, confirmant per enèsima vegada l'increïble visió de Jobs al preveure el gran pas fet també per el cinema d'animació cap al futur digital.
Podríem dir que Steve Jobs és el Leonardo Da Vinci dels nostres temps, no és un geni informàtic ni un gran tècnic electrònic, el que té és una visió de futur i comercial absolutament increïbles. Com a gran lluitador que és, també va haver de sobreposar-se a l'adversitat a la seva vida personal, superant un càncer de pàncrees l'any 2004 i un transplantament de fetge el 2009. Fàcil per una home que, com en Pep, sembla tenir una infinita fe en l'ésser humà i les seves possibilitats.

Per acabar, us deixo amb un brutal discurs pronunciat per el gran Steve Jobs a la Universitat de Stanford l'any 2005 que personalment m'encanta i inspira, i que mostra molt bé per què i com aquest geni ha arribat al cim del mon una vegada i una altra. Crec que resumeix perfectament la persona i l'habilitat de l'home del que parlem avui, i ens demostra que tot és possible si tenim paciència i fe en nosaltres mateixos:


Krusty

2 comentaris: