dilluns, 7 de febrer del 2011

Bobby Farrell, cantant de Boney M

Tinc pendent un homenatge sentit al mític cantant de la banda de música disco Boney M, l'holandès Bobby Farrell, que va morir dijous 30 de desembre de l'any passat als 61 anys en una habitació d'hotel a Sant Petersburg, ciutat russa on havia actuat el dia anterior, a causa d'una insuficiència cardíaca.

Va neixer el 6 d'octuber de 1949 a les Antilles Holandeses, a l'illa d'Aruba, on va viure fins als 15 anys, moment en el que es va enrolar com a mariner en baixells petrolers voltant pels oceans durant dos anys per acabar a Noruega, d'on es va traslladar primer a Holanda i finalment a Alemanya, on va treballar de DJ i després va ser fitxat pel productor Frank Farian com a veu solista de Boney M. L'arribada de Farrell va donar personalitat al grup per la seva peculiar i innovadora formar de ballar, que combinava a la perfecció amb un atrevit vestuari. Varen ser autors d'èxits internacionals com Sunny, Daddy Cool, Rasputin, la versió de la cançó de Jimmy Clift Rivers of Babylon o It is Holi-holida. El grup va arribar a vendre més de 150 milions de discos a tot el món. La presència del cantant al grup però va ser intermitent, el 1982 va abandonar la banda per tornar tres anys més tard i el 1986 va tornar a deixar el grup, que va romandre inactiu durant els següents dos anys. El 1989, després d'haver tornat als escenaris el 1988, Boney M es va desintegrar definitivament i Farrell va crear el seu propi grup que incloïa el nom de la banda alemanya original (Boney M. feat. Bobby Farrell).
Com a bona estella mediàtica mundial en decadència, va acabar perdent els papers el 1994, quan va ser condemnat per un jutjat holandès per intentar cremar la seva dona després d'haver-la ruixat amb gasolina.

L'agost passat va deixar-nos una interessant entrevista al diari Faro de Vigo on desvelava que els seus ídols sempre van ser els Beatles, James Brown i el rei Elvis Presley, que era budista i que va conèixer al gran Michael Jackson, al que recordava sempre profúndament preocupat.

Ara us vull posar un video d'un dels èxits més espectaculars del mític grup Boney M, Daddy Cool:

I per acabar, el meu sincer i personal homenatge a Bobby Farrell, descansi en pau, amb la meva cançó preferida de la banda, la sempre genial Rasputin en aquest vídeo del 1978, any en que jo no havia ni nascut, que seguirà sent un clàssic per la història:


Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada