divendres, 11 de febrer del 2011

Valor de llei (True grit)

La última pel·lícula dels germans Joel i Ethan Cohen s'anomena Valor de ley (True grit), i és un "remake" d'un clàssic del western de l'any 1969 protagonitzat pel mític John Wayne, que va guanyar l'Oscar i el Globus d'Or al millor actor per la seva interpretació.

En aquesta nova versió el paper de John Wayne és interpretat pel genial Jeff Bridges, que amb una dicció molt treballada borda un típic personatge malcarat que es fa apreciar per la seva bondat interior. Ha estat nominat a la categoria d'actor principal als Oscars, així com la pel·líclua ho ja estat també per un total de deu nominacions.

A destacar que la versió original de la pel·lícula contava en el repartiment amb actors tant coneguts avui en dia com Robert Duvall i Dennis Hopper, en la versió actual, acompanyen a Jeff Bridges actors com Matt Damon, Hailee Steinfeld, Josh Brolin i Barry Pepper.
S'ha de dir que si la versió antiga d'aquest clàssic tenia un ritme lent, com correspon a les pel·lícules de l'època, la nova versió conserva aquesta lentitud argumental, com no podia ser d'altra manera tractant-se d'una pel·lícula dels Cohen. Per els que hagueu vist el clàssic original en qüestió i us hagi agradat, segur que serà una grata experiència veure True Grit refeta i renovada.
Personalment, em va semblar una pel·lícula molt ben feta, però, com he dit, de ritme lent, com és habitual tant el els Cohen com en el gènere dels western. Tot i així, s'ha de reconèixer que Jeff Bridges clava una vegada més un paper que sembla fet a mida per ell, i el film ens presenta una història que certament no és nova però que sí que toca gran part dels tòpics del gènere.


Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada