diumenge, 6 de febrer del 2011

The fighter

Dirigida per David O. Russell, The fighter és una pel·lícula basada en la història del boxejador de pes welter Micky Ward, apodat l'irlandès, i el seu germà i entrenador, estrella també de la boxa vinguda a menys. El paper de Micky està interpretat per l'impertorbable Mark Wahlberg i el de Dicky Eklund, son germà, per el camaleònic Christian Bale.

La pel·lícula ens narra una història de pobresa, misèries, drogues, coratge i relacions familiars genialment transmeses per un excel·lent guió de Scott Silver i Lewis Colick, i sobretot una brillant interpretació dels protagonistes. Tampoc us mentiré, Mark Wahlberg fa el que sempre fa, és a dir, de Mark Wahlberg, però hi queda bé, i el grandíssim Christian Bale torna a deixar un paper per a la història, aportant una vegada més una espectacular transformació física i interpretant un ex-boxejador de fama local que ha caigut en el món de les drogues per sobreposar-se posteriorment, i entendre que el seu nou paper és el de donar suport al seu germà petit en un moment crucial de la vida de tots dos.
Evidentment, Christian Bale va guanyar el Globus d'Or al millor actor secundari i, sorprenentment, també l'actriu que interpreta el paper de mare dels dos germans, la desconeguda Melissa Leo, també va guanyar-lo a la millor actriu secundària i està nominada al Oscar per aquesta categoría. En total la pel·lícula està nominada a set Oscars, i certament Chirstian Bale té possibilitats reals d'endur-se'l, sempre amb el permís del gran Geofrey Rush, és clar. Tant probable és l'Oscar per l'actor secundari com improbable que la cinta s'endugui el de millor director, ja que en aquest sentit no hi ha aportacions significatives.
Globalment, podríem dir que la pel·lícula val la pena, tant per el seu caire humà com per la seva èpica gens exagerada però totalment verídica, però també per el seu èxit a l'hora de reflectir els problemes personals que envolten el món de la competitivitat, la família i les drogues. Resumint, no us perdeu aquesta obra que s'assegura algun Oscar aquest any 2011.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada