Aquest diumenge es va celebrar al Palau Blaugrana, en motiu de la classificació per als vuitens de final de la lliga de campions del Barça d'hambol, l'homenatge al gran porter David Barrufet. Carismàtic capità i llegendari porter de les 71 copes, és un dels referents del dream team apart d'un icona del barcelonisme. Un mite vivent i l'home amb més títols en la història del club per darrere només del geni Valero Rivera.
L'homenatge va començar amb la projecció d'un seguit de fotografies i vídeos amb la trajectòria de Barrufet, des dels seus inicis a l'escola Sagrada Família d'Horta fins a la consecució dels seus principals èxits amb la samarreta blaugrana. L'ovació va ser unànime quan David Barrufet va aparèixer a peu de pista i les gairebé 7.000 persones que omplien el Palau feien onejar les cartolines amb la representativa samarreta groga amb el número 16.
El també exjugador Fernando Barbeito va ser l'encarregat d'exercir de mestre de cerimònies, que va sorprendre a tothom al presentar l'actuació del tenor mataroní Josep Fadó, que va interpretar l'ària Nessun dorma de l'opera Turandot, de Puccini, acompanyat de dues ballarines de dansa clàssica.
Tot seguit, els actuals components del Barça Borges van fer el passadís al seu excapità, que va rebre la insígnia d'or i brillants de la Federació Espanyola d'Handbol. També el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, que havia presidit la llotja al costat del president de la Generalitat, Artur Mas, va condecorar Barrufet. Aleshores van començar a desfilar nombrosos excompanys que van compartir vestidor en algun moment de les més de dues dècades de la seva trajectòria professional. Des de jugadors com ara Lorenzo Rico, Cecilio Alonso, Andrei Xepkin, Joan Miralles, Juancho Pérez, Cristian Schwarzer, Salva Puig, Demetrio Lozano, Frederik Ohlander, Paco Bustos, Mariano Ortega, Rafa Guijosa, Eugeni Serrano, Antonio Carlos Ortega, Fernando Hernández i Dragan Skribic, entre d'altres; a entrenadors com ara Valero Rivera i Xesco Espar.
També es van afegir a la festa per en Barrufet els capitans de les seccions professionals del Barça: Alberto Borregán (hoquei sobre patins), Javi Rodríguez (futbol sala), Roger Grimau (bàsquet), Carles Puyol (futbol) i qui ha agadfat el seu relleu en l'equip d'handbol, Laszlo Nagy. Un dels moments més emotius, però, va ser quan van aparèixer en escena la seva dona, Carme, i els fills, Noa i Ian. Barrufet va repartir agraïments arreu, va tenir un record molt especial per al seu germà desaparegut i ho va segellar amb un "Visca el Barça i visca Catalunya", quan la seva samarreta amb el número 16 ja brillava al capdamunt del Palau, al costat d'altres referents en la història del club. Barrufet aleshores va deixar paraules com: "Us estimo, el títol més important sou vosaltres. Ho dedico a tots els que han fet gran l'equip d'handbol del Barça". Afegint que "Si l'últim partit que vaig jugar aquí al Palau va ser gran, l'acte d'avui encara ha estat més gran", "des de la llotja i fins aquí a baix a la pista, tot ha estat un matxembrat d'emocions. "Que el meu cognom estigui penjat allà dalt al capdamunt del Palau és el més gran que em pot passar", demostrant afectat el seu apreci cap a un club i un esport al que ha dedicat tota la seva carrera professional.
David Barrufet, nascut a Barcelona el 1970, ha destacat des de sempre no només a la porteria de l'equip d'hambol, sinó sobretot al seu vestuari, prova d'això és que quan Valero Rivera es va fer càrrec de la selecció espanyola, va adoptar com a primera decisió anar a demanar a Barrufet que tornés a la selecció tot i haver-se'n retirat aquest anteriorment. Va ser l'homenatge a un grandíssim jugador d'hambol i a un millor barcelonista i excel·lent company i sobretot persona. Molta sort Barru!
Krusty
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada