dimecres, 2 de febrer del 2011

Time rep més de 3.000 missatges de la independència catalana

La bústia de correu electrònic de Richard Stengel, editor en cap de la revista nord-americana Time, no dóna a l'abast aquesta setmana. Ja ha rebut més de més de 3.000 missatges que, probablement, no desitjava. No es tracta, però, de cap enviament massiu i indiscriminat de publicitat maliciosa. És una legítima rectificació que li demanen milers de ciutadans que consideren que Catalunya mereixia sortir a la llista de les 10 nacions amb més possibilitats d'aconseguir la independència, que aquesta prestigiosa revista va publicar arran del referèndum del Sudan, on sí apareixia el País Basc.

Ha estat un blocaire català resident als EUA el que a través d'un article va impulsar una campanya d'enviament massiu de correus electrònics a la prestigiosa revista facilitant una carta per usar com a plantilla titulada "Per uns Països Catalans Democràtics i Lliures", que reivindica presència del nostre país en el top ten en qüestió fent referència a la manifestació del 10 de Juliol i el procés de consultes que hi ha hagut en els darrers temps, alhora que recorda que els Països Catalans tenen “història, llengua, literatura i tradicions”, però que, a més, són una nació “amb futur”.

El promotor d'aquesta iniciativa, Alexis Vizcaíno, blocaire i activista català resident a Califòrnia, ha explicat que la llista de la revista nord-americana li va semblar “molt poc rigorosa”, ja que s'oblidava de “nacions com la nostra o Groenlàndia, que està en una fase avançada del seu procés d'independència de Dinamarca”. En canvi, el llistat inclou Escòcia, el Tibet, Ossètia del Sud, el País Basc, el Sàhara, la Padània, el Quebec i fins i tot dos moviments nacionals poc coneguts a casa nostra com són els de Vermont i Cascàdia, a l'Amèrica del Nord. En aquest sentit, el blocaire apunta que “potser han volgut triar un cas de l'Estat espanyol i s'han decantat pel País Basc perquè el coneixen més per ETA i, a més la immigració basca als EUA és molt més visible que la catalana”.

Per Vizcaíno, “és possible que Time no ens prengui seriosament”, però per a “nosaltres les conseqüències són molt importants”. “És per això que vaig decidir enviar una carta als editors i, ja posats, vaig pensar que seria bo que ho féssim d'una manera massiva”, remarca. “El que no m'esperava és que s'arribaria als 3.000 e-mails en tant pocs dies”, destaca Vizcaíno, que remarca que el seu bloc ha rebut 25.000 visites des del dimecres passat, “tot i que fins dissabte no va sortir a la premsa”. Afirma que això pot “demostrar als nord-americans que l'independentisme català és un moviment molt actiu”. A banda d'aquesta campanya, Alexis Vizcaíno, ha participat activament en diverses campanyes per donar repercussió internacional a les aspiracions nacionals catalanes, com l'organització de les consultes pel dret a decidir als EUA o el projecte EstatPropi.Cat, una pàgina web on es pot visualitzar el suport a la independència de Catalunya en un mapamundi.

Esperem que amb campanyes i respostes massives internacionals com aquesta el món vagi agafant consciència de la nostra particular situació i que això ajudi a pressionar el govern espanyol, en això el País Basc va per davant nostre fins ara, també gràcies a l'evident repercusió mundial dels actes terroristes d'ETA. Catalans com l'Alexis son els herois exiliats del nostre temps i si tot va bé, futurs referents en l'inici d'un procés que ens portarà al que tots desitgem, la independència de Catalunya.


Krusty

1 comentari: