dimarts, 9 de novembre del 2010

Reaccions absurdes a la visita papal

Avui he llegit que el cardenal Lluís Martínez Sistach, organitzador i avalador de la recent visita del papa a Barcelona, ha declarat que "La visita del Papa reaviva la autoestima de Catalunya".
Però això no és tot, també proposa recuperar l'esperit de la transició i preguntat per les dones que van pujar a netejar l'altar com a única presencia femenina, es defensa amb un "las religiosas que limpiaron el altar el domingo viven con alegria servir al culto" i remata "Pero había otra mujer, que leyó una lectura, y otra muy importante, que no se veía: la organista.". Impresionant. Finalment, quan se li pregunta per la reacció de la societat catalana, contesta a l'estil Van Gaal que "Los catalanes siempre nos fijamos más en lo negativo que en lo positivo".
I tot això després de que el papa Benedicto XVI deixés clar el seu propi pessimisme denunciant un "laicismo agresivo" creixent a Espanya que va comparar amb el "anticlericalismo fuerte y agresivo como lo vivimos en los años 30". Si anem a mirar a què es refereix, veurem que als anys 30 el Vaticà va trencar relacions amb el govern d'Espanya per que aquest va abolir la Inquisició i va reconèixer la llibertat d'expressió, també és cert, que finalment la cosa va acabar en crema d'esglésies. Com diu Eduardo Mendoza també avui, "hoy lo que hay es laicismo, no anticlericalismo". Que no vingui aqui el papa a dir-nos que som "anti" res, el problema és que tot el que l'església defensa està caducat i superat, i encara que els valors fóssin defensables, l'església catòlica ha demostrat repetidament la seva incapacitat de fer-ho.

Resumint, respectant que tothom faci el que vulgui, jo proposo que siguem laics i simplement apliquem la lògica i una mica de bona fe, sense necessitat de finançar estructures tant enriquides i barroques com l'església catòlica i la seva immensa estructura, el seus espectaculars monuments, obres d'art i vestimentes vaticanes que són més pròpies dels reis de l'edat mitjana que no pas del món d'avui en día i sobretot de l'austeritat que hipòcritament predica.


Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada