dimarts, 7 de juny de 2011

Dani Sanchez Llibre deixa la presidència del RCD Espanyol

Tot i no ser de l'Espanyol, la notícia he considerat que era d'interès general, i és que Dani Sánchez Llibre ha comunicat avui als membres del Consell d'Administració del RCD Espanyol la seva decisió de deixar la presidència després de catorze anys al càrrec.
Dani Sánchez Llibre, en la roda de premsa.
Sánchez Llibre ha explicat que les raons "són personals" i que no marxa "cremat". "Catorze anys són molts anys i un té ganes d'enfocar la seva vida per un altre camí, la família, la meva feina, però no pel futbol. El cos humà diu prou i ara és el moment de marxar. El club ha de seguir endavant. Com sempre dic, necessaris som tots, però imprescindible ningú".

Ramon Condal és l'únic membre del Consell que s'ha presentat com a candidat a substituir-lo, i Sánchez Llibre confirma que tindrà el suport de les seves accions. "De la mateixa manera que ell ha col·laborat amb mi, ara li dec la meva ajuda", ha dit.

Sánchez Llibre ha assegurat que no es planteja tornar i que, en cap cas, aquesta decisió tindrà marxa enrere en el futur. "Quan un se'n va, se'n va", ha afirmat.
En aquesta llarga trajectòria com a President del club "perico", Dani Sanchez Llibre, nascut a Vilassar de Mar el 1950, ha liderat la conversió de l'Espanyol a societat anònima, la venta de l'estadi de Sarrià, l'inauguració de la ciutat esportiva a Sant Adrià de Besos i la construcció del nou Estadi Lluís Companys a Cornellà. Igualment en el terreny esportiu la seva trajectòria és destacable, tenint en conta les possibilitats i pressupostos, ja que amb ell l'equip ha guanyat dues copes del Rei i ha arribat a ser subcampió de la UEFA Europa League.

El Consell ha convocat una Junta d'Accionistes extraordinària per al 12 de juliol per confirmar quin serà el nou president, i fins aquell dia Sánchez Llibre continuarà al càrrec.
Dani Sánchez Llibre sempre ha estat per mi un tio simpàtic, sense mala fe ni aparent malícia. Fins i tot en el seu dur enfrontament amb Jan Laporta, va saber mantenir la compostura i quedar com la part racional i educada de les dues enfrontades. També inoblidable la seva emoció sincera al rebre la samarreta d'Iniesta dedicada a Dani Jarque amb que va marcar el gol a la final del Mundial. 
És famós per les conserves Dani i sobretot per la seva manera de parlar, podríem dir que sense embuts, i en aquests 14 anys de presidència ha deixat algunes frases que han passat a la història de l'Espanyol i dels mitjans esportius en general. Avui mateix, el dia que feia oficial que plega, n'ha dit algunes de molt divertides:

"No penso en cap retorn més endavant, si me'n vaig, me'n vaig, no sóc com el Zorro que deia me'n vaig però tornaré, jo no sóc d'aquests"

"És cert que cada cop que he dit que plegava no ho he fet després, per això aquest cop vaig decidir no dir res, però ningú no em creia”

”M'agradaria que em recordessin com una persona honesta que l'ha cagada algun cop com qualsevol persona”

”Cap càrrec crema, però sí que han sigut 14 anys de president en què vaig entrar amb els cabells negres i ara els tinc blancs”

”Ara podré anar al camp i veure els partits des de la grada menjant pipes”

"A partir del dia 12 jo agafo el cotxe i per no tenir, no tindré ni el pàrquing aquí"

Des d'aquí, finalment, agrair l'esforç realitzat per Sanchez Llibre per catalanitzar la imatge del club blanc i blau, tot i l'oposició de part de la seva pròpia afició, i sobretot els bons moments passats amb un home que sempre va semblar prendre's amb humor una relació inevitablement desigual amb el Barça i aprofitar la rivalitat a la ciutat per construir més que per destruir. Si de veritat aquest cop acaba retirant-se de la presidència, que està per veure, felicitats i bona feina Dani. A partir d'ara, a gaudir d'unes escopinyes a la platjeta i seguir els partits per la televisió.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada