divendres, 3 de juny del 2011

Barcelona sagnant


La prestigiosa revista nord-americana Newsweek dedica el pòster central d'aquesta setmana a les càrregues dels Mossos d'Esquadra per intentar desallotjar els acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona.
Sota el títol "Bloody Barcelona" (Barcelona sagnant), la revista mostra un grup d'indignats estesos a terra atemorits davant els antiavalots, que queden fora del pla.

Diu la revista en el text que acompanya la imatge: "Policies antiavalots armats amb porres i disparant bales de goma van intentar dissuadir la multitud de la plaça. Els vídeos mostren els agents donant cops a manifestants amb sang i arrossegant-los lluny de la plaça. Desenes de persones van resultar ferides en el cos a cos".
Segons testmonis directes dels fets, la sang que es veu a les mans dels manifestants –tot i tenir un to que la pugui fer semblar pintura– és d'un dels nois que eren a la protesta, que va rebre un cop al cap i va sagnar de manera abundosa. Les cares són de por. La imatge del pòster central l'ha tuitejada des de Washington el periodista Antoni Bassas.

M'encanta veure que en algún lloc es fan ressò de l'inacceptable i tercermundista fet que va donar-se a la meva ciutat. Sembla increïble que es dónin situacions com aquesta a casa nostra i tot segueixi igual com si res hagués passat.

Sí que el dia següent els diaris es varen fer ressò del fet, pero com sempre, les notícies duren un dia...
"Neteja a garrotades", titula 'El Periódico''EL Punt' parla d'una "dura càrrega""Els Mossos carreguen a cops de porra contra els acampats", diu 'El País''El Mundo' atribueix els incidents a l'acció "maldestre" dels Mossos

Espero que amb el gest de Newsweek els polítics tinguin una mica més present que, si be és cert que gaudeixen d'impunitat total per fer el que vulguin, per molt que nosaltres acceptem l'inacceptable hi ha gent que té els ulls posats en el nostre petit país i denunciarà actes com aquest que són completament retrògrads i antidemocràtics.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada