dimarts, 7 de juny del 2011

Phenomena: El dia de los muertos + Evil Dead + La Horde

Divendres dia 22 d'abril vaig tenir el privilegi d'assistir al Cine Urgell de Barcelona a veure una especial triple sessió de cinema Zombie en el marc de la iniciativa Phenomena, les tres perles varen ser El dia de los muertos + Evil Dead + La Horde.
D'entrada, destacar que abans de les projeccions varem poder veure al escenari al director del saló del còmic de Barcelona, aleshores en curs, i el grandíssim director català Jaume Balagueró, que va dirigir unes paraules en la seva primera visita a Phenomena.
En quant a les tres pel·lícules, la primera va ser el clàssic El dia de los muertos (Day of the dead), ambientada en una base militar d'un futur ja completament apocalíptic on els zombis s'han fet amb el control del planeta. Carregada d'uns impressionants efectes especials del més pur estil gore, la cinta barreja la crítica contra l'hipocresia de la cultura militar amb la immoralitat de l'investigació científica i, com no, els clàssics zombies, que en aquest cas, comencen sent les víctimes per acabar convertint-se en quelcom completament diferent.
Amb un repartiment clàssic, compost per una atractiva rossa, un carismàtic afroamericà, un científic boig i un malvat militar, la pel·lícula fa gala d'unes escenes de sang i fetge realment espectaculars que no poden deixar-te indiferent si saps apreciar una feina ben feta.
En quant a Evil Dead, gran inici de la magnífica saga que va culminar amb la genial tercera part, El ejército de las tineblas (Army of darkness), cal dir que ha envellit lleugerament, es del 1981, però conserva gran part del seu encant. Traduida al castellà com a Posesión Infernal, és dirigida i escrita per el geni del terror Sam Raimi i conta amb el graciosíssim Bruce Campbell com a protagonista.
Ambientada en una caseta al bosc, el descobriment de forces malignes que habiten el bosc, desfermades per la lectura del famós llibre del morts, porta a un grup de joves inconscients a veure's atrapats en un espiral surrealista d'esgarrifoses possessions infernals i assassinats. No us donaré més pistes, simplement és un clàssic dels nostres temps.
Finalment, La Horde és una pel·lícula francesa dirigida per Yannick Dahan i Benjamin Rocher estrenada l'any 2009 que personalment no havia vist, i que vaig trobar força interessant. Destaca l'actor Jean-Pierre Martins, que probablement us sonarà si heu vist la genial La vida en rosa (Edith Piaf). Brillantment recolzada en un genial començament on l'irrupció dels zombies és completament inesperada, sembla que no vingui al cas, la pel·lícula es va desarrollant de forma força coherent i a bon ritme, tot i no poder evitar caure en els tòpics del gènere. Val la pena visionarla si sou, com jo, fanàtics del cinema zombie.

Resumint, gran nit de por a l'Urgell montada per Phenomena, sí senyor.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada