divendres, 14 d’octubre del 2011

Phenomena Grindhouse / Sitges 2011: La matanza de Texas 2 + El más allá

Impressionant doble sessió de Phenomena Grindhouse, en col·laboració especial amb el Festival de Sitges, ahir al Cinema Urgell de Barcelona, amb dos super-clàssics: La matanza de Texas 2 i El más allá.
Dirigida pel mític Tobe Hooper l'any 1986, aquesta secuel·la del clàssic de terror La matanza de Texas conta amb la presencia en un esbojarrat paper principal del gran Dennis Hopper, interpretant un policia texà obsessionat amb els assassinats i desaparicions relacionats amb la 'matanza' soferta per un familiar seu 14 anys enrere, en la historia narrada en la primera part d'aquesta saga. Esta acompanyat a la pel.licula per la desconeguda actriu Caroline Williams, que ahir va ser present al Cinema Urgell, molt eufòrica per aquest impactant 'remember' de la cinta a Barcelona, i per la qual semblen no passar els anys.
La pel·lícula segueix l'estela de la primera en quant a la presència de la mítica serra mecànica, apart d'aquest punt, la resta fa gala d'un to més còmic i clarament descontrolat que aporta Hooper en aquesta ocasió. La matanza de Texas 2 ens mostra una família de carnívors més frívola, tot i que igual d'esfereïdora, i podria qualificar-se més de gore que no pas de terror, de la mà del geni de la sang i els efectes Tom Savini. Com tota segona part, ens apropa més que la original a la figura de l'assassí de la serra, restant-li inevitablement misticisme i convertint el personatge en un freak semi-retrassat que s'allunya molt del pertorbador assassí pragmàtic de la serra mecànica de la producció original.
En quant a El más allá, dirigida per l'italià Lucio Fulci, es tracta d'una pel.licula de ritme lent però amb grans escenes del mes pur gore, on el director no te por d'abusar dels primers plans i la historia destaca per la seva intensitat desigual. Ambientada en un poblet de la Luisiana profunda, relata l'obertura d'una de les set portes de l'infern que inevitablement desenvoca en l'aparició de fantasmes i morts vivents per igual, tot amanit per una clara obsessió cap als ulls de les.desafortunades víctimes propis de la fugaç relació del director amb el famós Luis Bunyuel.
Per acabar, cal dir que l'assistència de public a l'acte es va fer alarmantment escassa per la immensa capacitat de la sala de l'Urgell, però tot i aixi Phenomena va mantenir el seu ambient freak d'altres ocasions intacte. Menció especial mereix una frase de la protagonista de El más allá, Catriona MacColl, també present a l'acte, que va afirmar haver-se passat mitja vida fugint del seu paper a la pel·licula, i la resta sent recordada i reconeguda per haver aparegut en aquesta. Gran dosis de realitat i mostra de maduresa d'una actriu que 30 anys després ha passat a la historia del cinema per un paper del que sempre va renegar, el mon del cinema és així.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada