dissabte, 8 d’octubre del 2011

Festival de cinema Sitges 2011 - Eva

Ahir divendres vaig estrenar-me al Festival de Sitges 2011 amb la projecció de les 22:45 d'Eva al desafortunat Cinema Retiro, ja hi havia ganes d'entrar en la dinàmica festivalera, i certament la pel·lícula no va decebre les meves esperances.

Nascuda fa temps del projecte Opera Prima de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), la pel·lícula esta ambientada al 2014, en un futur recent de caire "ochentero" on els robots son part imprescindible de la vida normal de la gent, però la resta es manté al marge dels estralls de la tecnologia. La historia comença quan el protagonista, un brillant geni de la robòtica, retorna al seu poble 10 anys després, un poblet nevat i solejat amb una fantstica esttica visual que fa d'escenari de fons de tota la història, i on l'espera un reguitzell d'emocions contingudes i relacions personals tenses.

Òpera prima del director Kike Maíllo, sorgit de la fàbrica de l'ESCAC i conegut per al públic com a director de la sèrie d’animació Arròs covat, el llargmetratge és una reflexió sobre la relació entre els humans i les màquines.
Eva va participar amb gran èxit en la darrera edició del Festival de Cinema de Venècia: malgrat que es presentava fora de concurs, va obtenir una menció especial del jurat. A més, el film ja s’ha venut a més de 50 països, entre els quals s’inclouen els Estats Units. Segons l’organització del Festival de Sitges, s’ha seleccionat aquest film per obrir el certamen perquè explora la ciència-ficció amb un plantejament molt coherent amb el motiu conductor d’aquesta edició: la intel·ligència artificial. A més, esdevé una aposta ferma pels nous talents, seguint la línia de les darreres edicions del Festival, en què films de directors debutants han inaugurat aquest certamen: són els casos d’El orfanato (2007), de J. A. Bayona, i Los ojos de Julia (2010), de Guillem Morales, tots dos formats a l’ESCAC.

Personalment haig de dir que la pel·lícula em va agradar molt, tot i tenir un ritme pausat, la trama es va desenvolupant de forma contínua i a bon ritme, ficant l'espectador progressivament dins l'espectacular entorn en que es situa. Destaca la interpretació de Claudia Vega en el paper de Eva, així com la continguda actuació del gran Lluís Homar, que una vegada més ens deixa un personatge per recordar.

Us recomano sincerament que no us perdeu aquesta superproducció, que disfressada de pel·lícula de ciència ficció ens endinsa en un drama humà ple de sorpreses i moltes emocions.


Fitxa tècnica / Fitxa artística:


ESPANYA. 2011
Director:
Kike Maíllo
Producció executiva:
Sergi Casamitjana, Aintza Serra, Lita Roig, Eric Tavitian
Guió:
Sergi Belbel, Cristina Clemente, Martí Roca, Aintza Serra
Fotografia:
Arnau Valls Colomer
Muntatge:
Elena Ruiz
Música:
Evgueni Galperine
Direcció d’art:
Laia Colet
So:
Oriol Tarragó, Jordi Rossinyol
Efectes visuals:
Lluís Castells
Maquillatge:
Concha Rodríguez
Vestuari:
María Gil
Intèrprets: Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Ammann, Claudia Vega, Lluís Homar

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada