dijous, 20 d’octubre del 2011

Festival de cinema Sitges 2011 - Livide

Aquesta producció francesa de to fosc i temàtica vampírica ens envolta en una esfera de tensió sobrenatural en el marc d'una casa rural, habitada només per una misteriosa vella en coma suposadament irreversible, que amaga un tresor que els joves i inconscients protagonistes ansien robar per aixi escapar del poble i la rutina.
Recentment vaig visionar a l'Auditori de Sitges la producció francesa Livide, traduïda al anglès com a Livid, dirigida i escrita per Alexandre Bustillo i Julien Maury. Haig de reconèixer que el meu criteri pot ser lleugerament subjectiu degut a que la vaig veure en una projecció de les 8:30 del matí, però d'entrada us puc assegurar que la pel·lícula em va semblar clarament millorable. Livide comença de forma força encoratjadora, presentant-nos a la jove Lucie en el seu primer dia com a aprenent de cuidadora 'a domicili' de gent de la tercera edat. Ja molt aviat podem ensumar que passa alguna cosa estranya, i a partir d'aquí, la situació es torna gradualment en un frenesí vampíric amb pretensions i força previsible.

Una vegada més, ens trobem amb una pel·lícula que comença millor del que acaba, apuntant maneres de bon principi per acabar perdent-se en la seva pròpia historia que, tot i mantenir sorprenentment la coherència, es va difuminant per culminar amb alguna metàfora que personalment ni tan sols vaig entendre. Cal dir que el progressivament creixent nivell de sang en la cinta va acabar arrencant cap al final fins i tot alguna rialla, en moments clarament no pretesos per el director, a l'Auditori de Sitges. Només us diré que si la veieu, feu-ho ben esmotzats, i que no sigui a les 8:30 del matí, pot millorar molt.


Fitxa tècnica / Fitxa artística:


FRANÇA. 2011
Directors: Alexandre Bustillo i Julien Maury
Producció:
Vérane Frédiani, Franck Ribière
Producció executiva:
Vincent Brançon
Fotografia:
Laurent Barès
Muntatge:
Baxter
Disseny de producció:
Marc Thiébault
Efectes de maquillatge:
Nicolas Herlin, Cyril Hipaux, Jacques-Olivier Molon
Música:
Raphaël Gesqua
So:
Emmanuel Augeard
Intèrprets:
Chloé Coulloud, Jérémy Kapone, Catherine Jacob, Marie-Claude Pietragalla, Béatrice Dalle

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada